Brezilya'nın Matematik Dahilerini Türk Okulu Yetiştirecek

Brezilya'nın Matematik Dahilerini Türk Okulu Yetiştirecek

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde faaliyet gösteren Türk okulu, matematik alanında ses getiren bir yarışma başlattı.

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde faaliyet gösteren Türk okulu, matematik alanında ses getiren bir yarışma başlattı. Ülkede özel bir kurum tarafından düzenlenen ilk matematik olimpiyatı olma özelliğini taşıyan Belomat isimli yarışma, görücüye çıktığı ilk yılda öğrenciler ve eğtiimcilerden yoğun ilgi gördü.

Uluslararası ve milli olimpiyatlara hazırlanmayı teşvik eden proje, ilk yılında özellikle büyük çaplı organizasyonlara öğrenci yetiştirme imkanı bulamayan devlet okullarının katılımına sunuldu. Bulunduğu bölgede Matematik alanında kabiliyeti olan tüm öğrencileri yarışmaya davet eden Belo Futuro Koleji yöneticileri, projenin gördüğü ilgiden memnun olduklarını ifade ettiler. Projenin geri dönüşümünün beklenenden daha yüksek olduğunu söyleyen idareciler, gelecek yıl özel okulları da proje kapsamına almayı planlıyor.

Brezilya Milli Eğitim yetkililerinin destek verdiği projeye katılan 350 öğrenciden dereceye girenlerin ödülleri geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir programda dağıtıldı. 'Çocuklarımıza farklı bir ufuk kazandırdınız' diyerek memnuniyetlerini belirten veliler, projede emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Projenin ülke eğitimine yaptığı katkıyı öne çıkaran eğitimciler büyüyerek devam etmesini temenni etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.