Brezilya'da Üretilen İlk Aıds Aşısı, Maymunlarda Test Edilecek

Brezilya'da Üretilen İlk Aıds Aşısı, Maymunlarda Test Edilecek

Geçtiğimiz aylarda Sao Paulo Üniversitesinde (USP) geliştirilen ülkenin ilk AIDS aşısı, maymunlar üzerinde test edilecek.

Geçtiğimiz aylarda Sao Paulo Üniversitesinde (USP) geliştirilen ülkenin ilk AIDS aşısı, maymunlar üzerinde test edilecek. Bir grup bilim adamının uzun süredir üzerinde çalıştığı ve test aşamasına gelinen aşı, daha önce HIV virüsü enjekte edilen 4 maymun üzerinde denenecek.

Bilimadamları, aşının daha önce dünyanın değişik yerlerinde üretilen ve henüz yüzde yüz netice vermeyen diğer aşılardan farklı olarak, AIDS virüsünden parçalar kullanılarak yapıldığını ifade etti. HIV virüsünun gen yapısının kişiden kişiye değiştiğini söyleyen bilimadamları, bu sebeple AIDS'e karşı sabit ve tutarlı bir aşı yapmanın zor olduğunu ifade etti. Kendi geliştirdikleri aşıda kullanılan modifiye edilmiş virüsün, gen özelliği çok değişim göstermeyen bölgelerde yaşayan deneklerden seçildiğini söyleyen doktorlar, bu aşının bir çok insanda etkili olmasını umduklarını söyledi.

Aşı için 4 farklı kombinasyon üzerinde çalıştıklarını ve bu versiyonların tamamının aynı anda test edileceğini söyleyen araştırmacılar, elde edilecek en verimli sonuca göre aşının insan üzerinde uygulamasına geçilebileceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.