Brezilya'da Protestolara Dijital Çözüm

Brezilya'da Protestolara Dijital Çözüm

Brezilya'da protestolara çözüm arayan hükümet, halkın taleplerine doğrudan ulaşabilmek için dijital bir platform geliştirdi.

Brezilya'da protestolara çözüm arayan hükümet, halkın taleplerine doğrudan ulaşabilmek için dijital bir platform geliştirdi. Hükümetin dijital kimliği olarak tanıtımı yapılan internet platformu, devlet ile iletişime geçmek ve sesini duyurmak isteyen vatandaşları muhatap alıyor. Hükümet uygulamalarını şeffaf bir biçimde halka duyurmayı hedefleyen portal, ayrıca görüş bildirerek demokratik sürece katkı yapmak isteyen kişilere imkan tanıyor.

"SOKAKLARIN SESİNİ DAHA ÇOK DUYMAK İSTİYORUM"

Bu amaçla geçtiğimiz yıl kurulan sistem, protestolar sonrasında halkın devletle daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için yeniden düzenlendi. Portalın tanıtımını bizzat kendisi yapan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, bu vesileyle sokakların sesini daha çok duymak istediğini söyledi. Projenin, vatandaşa verilen hizmetin kalitesini artırmak ve bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak için tasarlanmış sistematik bir uygulama olduğunu belirten Rousseff, "Bu sistem vesilesiyle sokakların, üniversitelerin, kırsal kesimde yaşayanların, farklı sosyal statüye sahip olanların ne talep ettiklerini duymak, sosyal ağlarda konuşulanları görmek ve halkla doğrudan iletişime geçmek istiyoruz." dedi.

ŞEFFAF BİLGİ PAYLAŞIMI GÜVEN UNSURU

Ayrıca hükümet adına açılan yeni Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarıyla vatandaşların atılan her adımdan haberdar edileceğini belirten yetkililer, hükümet ile sosyal ağlar üzerinden iletişime geçmek isteyenlerin karar sürecine doğrudan iştirakinin sağlanacağını ifade ettiler.

Bakanlıklar ve alt kurumların gerçekleştirdiği uygulamaları öğrenmek isteyenlerin doğrudan giriş yapılabileceği portal, kurumlar arası bilgi ve hizmet paylaşımını da beraberinde getiriyor. Hükümete ait bilgilerin şeffaf bir biçimde vatandaşla paylaşımının halk nezdinde önemli bir güven unsuru olduğuna değinen yetkililer, hükümetin dijital kimliği sayesinde bu güven unsurunun sağlam bir biçimde tesis edileceğine işaret etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.