Brezilya'da Polise Linç Girişimi

Brezilya'da Polise Linç Girişimi

Brezilya'da küçük çaplı gösterilere karışan 'Black Bloc' adlı bir grup, şiddet içeren eylemler gerçekleştirdi.

Brezilya'da küçük çaplı gösterilere karışan 'Black Bloc' adlı bir grup, şiddet içeren eylemler gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde bir polis memuruna saldıran grup, ellerine geçirdiği nesnelerle polise vurarak hastanelik etti. Yüzleri maskeli bir grup göstericilerin arasında kalan memur kaçarak kendini zor kurtardı. Otobüs terminalinde linç edilen polis memurunun kolu kırıldı ve hastaneye kaldırılırdı.

Ülkede toplu taşımanın ücretsiz olmasını talep eden barışçıl bir gösteriye karışarak çevreye zarar veren ve yağma yapan gruba polis müdahale etti. Olay sonrası 92 kişi gözaltına alınırken polise saldıran 5 kişi tutuklu yargılanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Devlet Başkanı Dilma Rousseff, polis memuruna geçmiş olsun dileklerini iletirken yayınladığı notta, şiddet eylemleri gerçekleştiren grup için 'demokratik olmayan barbarlar' ifadesini kullandı.

Gösterilerde çevreye zarar veren ve yağma yapan gruba halk tepki gösteriyor. Yapılan bir oylamada, halk gösterilerde şiddetin bu grup tarafından manipüle edildiğini düşünüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.