Brezilya, Bm'ye 'Milli İnternet'i Yaygınlaştırmasını Teklif Edecek

Brezilya, Bm'ye 'Milli İnternet'i Yaygınlaştırmasını Teklif Edecek

Brezilya hükümeti, 'Milli İnternet' için başlattığı kampanyayı, Birleşmiş Milletler'e (BM) götürmeye hazırlanıyor.

Brezilya hükümeti, 'Milli İnternet' için başlattığı kampanyayı, Birleşmiş Milletler'e (BM) götürmeye hazırlanıyor. ABD'nin ülkede siber casusluk faaliyetleri yürüttüğünün ortaya çıkmasının ardından ülkenin iletişim altyapısını gözden geçiren hükümet, önümüzdeki haftalarda oylamaya sunacağı projeye BM desteği arayacak.

Projeyi BM'ye götüreceğini Twitter hesabından duyuran Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, "Milli internet projemiz mecliste onaylanır onaylanmaz, uluslararası güvenli ağ oluşturulması teklifimizi BM'ye götüreceğiz." dedi.

AMERİKALILAR, CASUSLUĞUN KİTABINI YAZMIŞ

Ülkeler açısından büyük bir güvenlik zaafı olarak gördüğü konuyu, BM Genel Kurul toplantısında dünya gündemine taşıdığını ve diğer ülkeleri uyardığını hatırlatan Rousseff, "İnsan hakları ve ulusal haklarımızı savunmak için durumu BM'ye anlattım. ABD'den ise konu ile ilgili açıklama ve davranış değişikliği talep ettim." dedi.

Mesajında, Amerikalı gazeteci James Bamford tarafından yazılan 'The Shadow Factory: The Ultra-Secret NSA from 9/11 to the Eavesdropping on America' adlı kitaba yer veren Rousseff, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın tüm çalışma metodlarının bu kitapta yer aldığını iddia etti.

Sanılanın aksine NSA'nın ülkesinde uzun süredir dinleme yaptığına inandığını belirten Rousseff, ABD istihbarat servisinin binlerce şirket ve çalışanla sözleşme yaparak dışardan kaynak temin ettiğini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.