Güney Kore'den İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren Projesi'ne büyük ilgi

Güney Kore'den İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren Projesi'ne büyük ilgi

Bakan Uraloğlu, "Ankara-İstanbul arasında 350 kilometre/saat hızla seyahat edebilecek bir demir yolu projesi üzerinde çalışmaya başladık. Koreli mevkidaşımla süper hızlı treni konuştuk. Projemize büyük ilgi gösterdiler." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında saatte 350 kilometre hızla seyahat edebilecek bir demir yolu projesi üzerinde çalışmaya başladıklarını belirterek, Güney Koreli mevkidaşı Park Sang-Woo ile süper hızlı tren konusunu konuştuklarını, kendisinin projeye büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Uraloğlu, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı (GICC) 2024 doalıyısıyla gerçekleştirdiği Güney Kore ziyareti kapsamında Kore Arazi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Park Sang-Woo ile görüştü.

Uraloğlu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Kore'nin göstermiş olduğu dayanışma ve sağlanan desteğe işaret ederek, "Dayımın da savaştığı ve gazi olduğu Kore ve ülkemiz arasında işbirliklerinin geliştirilmesi adına çalışmalarda bulunmak benim için çok önemli." değerlendirmesini yaptı.

Hindistan'da gerçekleşen G-20 Zirvesi vesilesiyle her iki ülkenin devlet başkanlarının verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerinin altını çizen Uraloğlu, "Yine Türkiye, Meksika, Endonezya, Kore ve Avustralya'dan oluşan MIKTA'nın önemli bir işler yapabileceğini söylemek isterim. İşbirliğimizi bu vesileyle daha da geliştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

2053'e kadar 250 milyar dolarlık yatırım planlandı
Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale ve Yavuz Sultan Selim köprüleri gibi prestijli projeleri Koreli ortaklarla hayata geçirdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Şimdi ise 1915 Çanakkale Köprüsü'nün devamındaki 127 kilometrelik otoyolu beraberce yapalım istiyoruz. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin, Kınalı-Malkara kesimi için Koreli DAELIM firmasıyla gerekli görüşmeler yapılıyor. Yine Kore tarafından finansman sağlanması noktasında çok ciddi bir aşamaya gelindiğini ifade etmekten memnuniyet duyuyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.