Bozkurt: Kimseyi Ötekileştirmeyen Cumhurbaşkanına İhtiyacımız Var

Bozkurt: Kimseyi Ötekileştirmeyen Cumhurbaşkanına İhtiyacımız Var

Manavgat Çatı Aday Komisyonu Başkanı Asım Bozkurt, ülkenin söylem ve eylemleriyle hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir cumhurbaşkanına ihtiyacının olduğunu söyledi. Gelecek nesillerin, hukukun üstünlüğü içinde özgürce yaşaması için...

Manavgat Çatı Aday Komisyonu Başkanı Asım Bozkurt, ülkenin söylem ve eylemleriyle hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir cumhurbaşkanına ihtiyacının olduğunu söyledi.

Gelecek nesillerin, hukukun üstünlüğü içinde özgürce yaşaması için 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminin tarihi öneme sahip olduğunu belirten Bozkurt, ülkede bir yılı aşkın süren yüksek tansiyonun düşmesi ve bölgesinde sözünün dinlenir ülke konumuna gelmesi için adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna halkın sandıkta vereceği yetki ile oturması gerektiğini kaydetti.

    Siyasi iradenin sert söylemleriyle vatandaşlar arasında artan 'sen falanca partidensin, seninle konuşmam' zihniyetine artık bir son verilmesi gerektiğinin altını çizen Bozkurt, bu kutuplaşmaya son vermek için İhsanoğlu'nun adaylığına CHP, MHP, DSP, BBP, BTP, DP ve LDP imza atarak destek verdiğini ifade etti.

Ülkede kutuplaşmanın önüne geçmede İhsanoğlu'nun bir şans olduğunu vurgulayan Bozkurt, bu şansı seçmenin 10 Ağustos'ta iyi bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Bozkurt, "Ülkemiz, siyasi iradenin sert söylemleriyle çok gerildi. Ülkemizin acilen normalleşmesi gerekir. Sert söylemler ülke insanını kutuplaştırıyor. Ülkemizin kutuplaşmaya değil, birbirini sevmeye kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşamaya ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığı makamı ağır başlılık ve toplumun herkesimini kucaklama gerektirir. En zıt fikirli partilerin bile saygıda kusur etmeyeceği nazik bir üslup gerektirir. Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu bu bağlamda saygın bir bilim adamı ve tecrübeli bir diplomattır. " diye konuştu.

    BAŞKAN SÖZEN: OYUM İHSANOĞLU'NA

    Öte yandan Çatı Aday Komisyonu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti. Komisyon, Başkan Sözen'den yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi. Sözen, ziyaret için komisyona teşekkür etti.

    Cumhuriyet değerlerinin yok edilme tehlikesinin güncelliğini korumasından duydukları sıkıntıların kendilerini rahatsız ettiğini belirten Sözen, bu nedenle hangi adaya oy vereceklerinin net olduğunu kaydetti. Başkan şöyle konuştu: "Buradan açıkça beyan ediyorum; benim oyum Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'e. Her ne kadar bu seçim haksız rekabetlerin yaşandığı bir seçim olsa da İhsanoğlu'nun bu seçimden zaferle çıkacağından kuşku duymuyorum. Burada birbirinden değerli, siyasete uzun yıllar emek vermiş ağabeylerimiz var. Gösterdikleri dayanışma ve dirayet için hepsine sonsuz şükranlarımı sunuyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.