Bozdağ'dan Sudanlı yetim çocuklara anlamlı yazı

Bozdağ'dan Sudanlı yetim çocuklara anlamlı yazı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Sudan gezisi renkli görüntülere sahne oldu

Bozdağ, Yardımeli Derneği tarafından yaptırılan yetimhaneyi ziyaret ederek tahtaya Arapça olarak Kur'an-ı Kerim'den bir ayet yazdı ve yetim çocuklara anlamlı kardeşlik mesajı verdi.

Bir takım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sudan'a giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sudan'da bulunan Yardımeli Yetimhanesi'ni ziyaret etti. Türk yetkililer daha sonra Anakız Hatun Camiinin açılışını gerçekleştirdi.

Bozdağ ve Yılmaz, ilk olarak Hartum ile Menagil şehrinde TİKA tarafından yaptırılan tesislerin açılış törenine katıldı. TİKA Menagil şehrinde Sudan-Türkiye Genetik Kaynaklar ve Sperma Üretim Merkezi'nin ve yine Hartum'da TİKA tarafından yaptırılan Afrika'nın en büyük Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin de açılışını yaptı.

MÜ'MİNLER BİRBİRLERİYLE ANCAK KARDEŞTİRLER

Sudan Hartum'da Yardımeli Derneği tarafından yaptırılan Anakız Hatun Camii açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yine Yardımeli tarafından hayata geçirilen 40 Sudanlı yetimin bulunduğu yetimhanedeki çocuklar ile bir araya geldi.

Türk yetkiler öncelikle yetimhanede bulunan Anakız Hatun Camii'nin açılışını yapıp öğle ve ikindi namazlarını eda etti. Sonrasında yetimleri okul avlusunda topluca selamlayıp yetimlerden ilâhîler ve marşlar dinleyerek onlarla ilgilenip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra Sudanlı Musa kütüphanesini ziyaret ederek Hasan Hafızoğlu'ndan Sudanlı Musa hakkında bilgi aldılar.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sınıf tahtasına Arapça ve Türkçe ''Mü'minler birbirleriyle ancak kardeştirler'' Hucurat Sûresi, 10. âyetini yazarak “Bu ayeti asla unutmayınız, bu ayet çerçevesinde kardeşliğiniz daim olsun” ibaresini yazdı.

SUDANLI YETİMLERİ TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

Minik yetimlerden başarılı olanları Türkiye'ye davet ederek, gelecekte devlet bursuyla Türkiye'de Üniversite okutabileceklerini söyledi. Ardından yetimlerin yatakhanelerini gezen yetkililer yetimhane tarafından ikram edilen öğle yemeğini öğrencilerle birlikte yediler.

Bekir Bozdağ, Cevdet Yılmaz ve beraberindeki yaklaşık 50 kişilik heyet güzel tavsiye ve temennileri ile yetimhaneden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.