Bozdağ, Soydaşlara Kur'an Hediye Etti

Bozdağ, Soydaşlara Kur'an Hediye Etti

Bulgaristan'da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bayram namazını Filibe’deki Murat Hüdevandigar Camii’nde kıldı.

Bulgaristan'da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bayram namazını Filibe’deki Murat Hüdevandigar Camii’nde kıldı. Camiden çıkan vatandaşlara Kur'an-ı Kerim hediye eden Bozdağ, "Bayramı Bulgaristan’da geçirmekten ve buradaki soydaşlarla birlikte bayram namazı kılmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi. Bozdağ camiden çıkan vatandaşlarla tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Bulgaristan'daki ırkçı kesimlerin ziyaretine tepki gösterdiği Bozdağ'ın bayram namazı kıldığı Murat Hüdevendigar Cami etrafında Bulgar polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bulgar basını da Bozdağ'ın etkinliklerini yakından takip etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bayram namazını Filibe’deki Murat Hüdevendigar Camii’nde Bulgaristanlı soydaşlarla kıldı. Saatler öncesinden camiye akın eden soydaşların bayramını kutlayarak camiye giren Bozdağ’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Namazı Başmüftü Mustafa Aliş kıldırdı. Namaz çıkışında soydaşlara Türkiye’den getirilen 2 bin Kur'an-ı Kerim ile tespih ve takke dağıtıldı. Ayrıca vatandaşlara tatlı ikram edildi.

Cami önünde toplanan vatandaşlarla tokalaşarak tek tek bayramlarını kutlayan Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, bayramın ilk gününü Bulgaristan'daki soydaşlarla geçirmekten ve onlarla bayram namazı kılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bozdağ, "Bulgaristan’daki soydaşların, Türkiye’de bulunan vatandaşların ve bütün Müslümanların bayram namazlarını tebrik ediyorum. Bayramın bütün Müslümanların saadetine vesile olmasını diliyor ve bayramın bayram tadında kutlanmasını temenni ediyorum." dedi.

"NEREDE SOYDAŞ VARSA ORADAYIZ"

Ramazan'ın son iftarını soydaşlarla birlikte yaptıklarını, son teravih namazını da birlikte kıldıklarını hatırlatan Bozdağ, buradaki kardeşleriyle birlikte olmaktan büyük onur duyduğunu kaydetti. Türkiye’nin, dünyanı neresinde olursa olsun soydaşlarının akrabalarının yanında omaya devam edeceğine dikkat çeken Bozdağ, "Biz nerede bir soydaşımız varsa orada olmayı amaç edine bir ülkeyiz. Hükümet olarak da vatandaşlarımız, soydaşlarımızla birlikte olmayı amaç ediniyoruz. Bulgaristan'da çok güzel bir Ramazan iklimini gördük. Allah kardeşlerimizle huzurlu bir Ramazan ve bayram geçirmeyi bize nasip etsin." diye konuştu.

BULGAR CUMHURBAŞKANI İLKLERE İMZA ATTI

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile birlikte yaptıkları son iftarın çok önemli olduğunu kaydeden Bozdağ, Plvneliev’in Bulgaristan’daki Müslümanların iftarına katılarak bir ilki gerçekleştiğini söyledi. Bozdağ, Bulgaristan Cumhurbaşkanı’nı tarihte ilk defa bir müftüyü makamında ziyaret ederek de bir ilke imza atağını kaydetti. Bozdağ, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı Bulgaristan Türklerinin refahı için çalışacağını açıklaması, Müslümanların iftarına katılması soydaşların huzuru açısından son derece pozitif bir örnektir." diye konuştu.

ÇİFTE BAYRAM YAŞADIK

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş, Türkiye'den gelen misafirlerin bu yıl kendilerine çifte bayram yaşattığını söyledi. İleriki yıllarda barış ve kardeşlik içerisinde ayanı mutlulukla bayram yaşamayı temenni etiklerini kaydeden Aliş, “Allah dünyadaki ve Türkiye’deki bütün Müslümanlara hayırlı bayram kutlamalarını nasip etsin." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.