Bozan: İktidarın Hırsızlık Pratiğinden Başka Bir Hizmeti Olmadı

Bozan: İktidarın Hırsızlık Pratiğinden Başka Bir Hizmeti Olmadı

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için düzenlenen şölende konuşan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, iktidarın hırsızlık pratiğinden başka bir hizmeti olmadığını belirterek, Demirtaş için oy istedi. Mardin’in Artuklu...

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için düzenlenen şölende konuşan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, iktidarın hırsızlık pratiğinden başka bir hizmeti olmadığını belirterek, Demirtaş için oy istedi.

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Yalım Mahallesi'nde cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a destek amaçlı şölen düzenlendi. Şölene Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, DBP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan ile partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra, şölen yerel müzik gruplarının seslendirdiği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sürdü. Büyük bir coşkuyla kutlanan şölende, eş başkan Bozan da uzun süre vatandaşlarla birlikte halay çekti. Şölen boyunca partililer sık sık cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş lehine sloganlar attı.

Şölende konuşma yapan Sevinç Bozan, Artuklu Belediyesi'nin hizmet alanındaki yaptığı çalışmaları anlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin mitinginde, ilçelerine yönelik yaptığı konuşmanın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bozan, Başbakanın kara bir propaganda yaptığını da hatırlatarak, "İktidarın hırsızlık pratiğinden başka bir hizmeti olmadı. Yaşamın her alanında partilerinin alternatif oldu. Kürtler, yaşadıkları her dört parçada da boğulmaya çalışıldı." dedi.

ALKAN: ERDOĞAN'IN IŞİD’DEN BAŞKA ORTADOĞU'DA KARDEŞİ KALMADI

DBP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan ise cumhurbaşkanı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’ın kirli bir siyaset yürüttüğünü söyledi. Artık bu siyasetin miladını doldurduğunu ve sandıklarda bunun yansımasının olacağını ifade eden Alkan, "Kürtler yaşadıkları her coğrafyada cumhurbaşkanı olacak. Kim inanırdı ki Irak gibi bir yerde Kürt cumhurbaşkanı olacak. Şimdi orada bir Kürt cumhurbaşkanı var. Yarınlarda Suriye’de de İran’da da ve Türkiye’de de bir Kürt cumhurbaşkanı olacaktır. Bunu göreceksin Recep Tayyip Erdoğan." şeklinde seslendi.

Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu’daki birçok lidere 'Kardeşim' dediğini hatırlatarak, "Biliyor musunuz bugün kardeşi kim kalmış. Kardeşi IŞİD kalmış. IŞİD’den başka Ortadoğu’da kardeşi kalmadı artık. Şimdi gel de bunlarla kardeşlik köprülerini kur. Ama biz, Araplarla, Süryanilerle, Keldanilerle, Türkmenlerle ve bu coğrafyada yaşayan bütün halklarla kardeşliği kuracağız, birlikte mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.