Böyle dolandırıcılık Türkiye tarihinde yok! 20 milyon lirayı bu yöntemle toplamış

Böyle dolandırıcılık Türkiye tarihinde yok! 20 milyon lirayı bu yöntemle toplamış

Türkiye tarihine geçecek yeni bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı.

Uçaklarda türbülansı önleyen çip icat ettiğini öne süren Çiğdem İ., yatırım yapana yüzde 30 kar payı vaadinde bulundu. Onlarca kişiden 20 milyon lira toplayarak vurgun yaptı.

Fizik mezunu olan Çiğdem geliştirdiği ve "CAFA CHIP" adını verdiği bir yazılım sayesinde uçak türbülansa girmeden önce pilota uyarı verip uçağı en güvenli yeni rotaya geçmesi sağlanacaktı.

Çiğdem İ. yazılı ve görsel medya basını sözde buluşunun reklamında kullandı. Basındaki haberleri Instagram sayfasında paylaştı. Güven artışı sağladı. Çipin yerli ve yabancı şirketlere pazarlandığını ve 150 milyon dolar yatırım çektiğini söyledi. Paranın büyüklüğüne inanan mağdurlar, 'treni kaçırmak istemedi' ve startup'a para yatırmaya karar verdi.

20 MİLYON TL DOLANDIRDI

Projeye yatırdıkları para üzerinden %30 kazanç sağlanacağını belirtip, insanların nasıl kazanç sağladığını gösteren hesap hareketlerini sosyal medyasından sürekli paylaşan Çiğdem İ. kendi akrabaları başta olmak üzere pilot, doktor ve mühendislerin de arasında olduğu çok sayıda eğitimli kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı.

Mağdurlara kısa bir süre için yüzde 30'luk kar paylarıyla ödemeler gerçekleştirildi ancak mağdurlar verdikleri paraları peyderpey isteyince Çiğdem İ.'nin oyunu bozuldu. İstekleri karşılanmayan mağdurlar savcılığın yolunu tuttu. Yapılan suç duyurularında mağdurlar, paralarını alamadıklarını belirterek Çiğdem İ.'den şikayetçi oldu.

Dolandırılan mağdurlardan birinin avukatı Elif Nur Aydın durumu şöyle özetledi:

"İlk aşamada gönderilen paraların getirisiyle birlikte paraları mağdurlara geri göndermiş. Daha çok para koparmak maksadıyla güven tesis etmiş. Para akışından emin olan yatırımcılar daha çok getiri elde etmek amacıyla daha yüksek tutarda para gönderdiklerinde ise, paraları belirtilen zamanda iade edilmemiş"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.