Bosna'daki Yağmur Ve Sel Nedeniyle Bazı Bölgelerde Doğal Afet Durumu İlan Edildi

Bosna'daki Yağmur Ve Sel Nedeniyle Bazı Bölgelerde Doğal Afet Durumu İlan Edildi

Bosna-Hersek'te son birkaç gündür devam eden yağışların ardından sel ve heyelan tehlikesinin baş göstermesi sebebiyle doğal afet durumu ilan edildi.Zenitsa-Doboy kantonunda birçok köyün yolları sel sularıyla kesildi ve büyük hasar gördü....

Bosna-Hersek'te son birkaç gündür devam eden yağışların ardından sel ve heyelan tehlikesinin baş göstermesi sebebiyle doğal afet durumu ilan edildi.

Zenitsa-Doboy kantonunda birçok köyün yolları sel sularıyla kesildi ve büyük hasar gördü. Maglay şehri yakınlarındaki Bayriçi köyünde ise iki aile itfaye tarafından tahliye edildikten sonra evleri heyelan sebebiyle toprak altında kaldı.

Tuzla kantonunda ise birçok evi su bastı. Graçanitsa yakınlarında Sokoluşa ve Spreça nehirleri taştı ve 50 kadar ev ve işyeri su altında kaldı.

Federal Sivil Savunma İdaresi Müdürü Fahrudin Solak, zor durumda kalan insanları kurtarmak için gece boyunca çalıştıklarını söyledi. Durumun kontrol altında olduğunu ifade eden Solak, şu an için ordunun desteğine ihtiyaç duymadıklarını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.