Borsada Dolar Morali

Borsada Dolar Morali

Yatırımcı, FED tutanaklarının ilan edilmesi ve doların 2,28 liradan 2,26 liraya gerilemesi ile moral buldu. Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi, şu an alıcılı eğilim ortaya koyuyor, yüzde 2 oranında artış elde ediyor. Dolara dünyada artan talebe...

Yatırımcı, FED tutanaklarının ilan edilmesi ve doların 2,28 liradan 2,26 liraya gerilemesi ile moral buldu. Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi, şu an alıcılı eğilim ortaya koyuyor, yüzde 2 oranında artış elde ediyor. Dolara dünyada artan talebe bağlı olarak endekste dün önemli miktarda satışlar görülmüştü.

Öte yandan yatırımcı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından sunulan Orta Vadeli Program’ı (OVP) daha fiyatlamadı. Borsada durumu Cihan’a yorumlayan Turkish Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, şunları ifade etti:

“Tahminlerin altında gelen enflasyon, Fitch’in kredi notu ve görünüm ile ilgili bir yenilemeye gitmemesine rağmen öngörüleri aşan ABD tarım dışı istihdam verisi ile girdiğimiz bayram tatilinden (dolar/lira kuru 2.30’u gördü) IŞİD ve ona bağlı ülke içinde gerginlikler ile geri döndük. Dolara tüm dünyada olan talebin devam etmesi ile de birleşince dün BIST’ta önemli sayılabilecek bir satış görüldü. Açıklanan OVP’nin ise daha fiyatlanmadığı görüşündeyim. Ama bir yol haritası olması adına mutlaka önemli. Jeo siyasi riskler ve onların içeride etkileri ortadan kalktıktan sonra daha çok incelenip fiyatlanacaktır. Ancak ana hatları ile enflasyon tahminlerinin artması, büyüme öngörülerinin inmesinde yoğunlaştı yatırımcı.”

“FED TUTANAKLARI GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE SOLUK ALDIRDI”

Yılmaz, hisse senedi alım satımında FED’in ana aktör olduğuna işaret ederken, “Dün açıklanan FED tutanaklarında güvercin söylemlerin ağır basması aralarında Türkiye’nin de olduğu gelişmekte olan ülkeler için bir soluklanma imkanı yarattı. Ancak filmin sonu belli. Er ya da geç FED faiz artırmaya başlayacak. Tartışılan bu artırımın ne zaman başlayacağı. Yine Avrupa Merkez Bankası’nın genişleme yönünde atacağı adımlar önemli ancak içerik ve yöntem olarak ne kullanılacağı daha önemli. Gelişmekte olan ülkeler için olumlu sinyaller üreten bir paket açıklansa bile ana aktörün FED olduğu unutulmamalı.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.