Borsa İstanbul'un 'Özel Pazar Ve Girişimcilik Platformu' Tanıtıldı

Borsa İstanbul'un 'Özel Pazar Ve Girişimcilik Platformu' Tanıtıldı

Garanti Bankası’nın KOBİLGİ Toplantıları; Borsa İstanbul’un gelişme potansiyeline sahip girişimcilere yönelik kurduğu Özel Pazar ve Girişimcilik Platformu’nun tanıtıldığı buluşmayla devam etti. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı...

Garanti Bankası’nın KOBİLGİ Toplantıları; Borsa İstanbul’un gelişme potansiyeline sahip girişimcilere yönelik kurduğu Özel Pazar ve Girişimcilik Platformu’nun tanıtıldığı buluşmayla devam etti.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa K. Yılmaz ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere’nin katıldığı toplantıda, platform hakkında detaylı bilgi verildi. Borsa İstanbul Kotasyon Endeks ve Veri Grup Müdürü Sertaç Fuad Karaağaoğlu ise Özel Pazar, Girişimcilik Platformu ve Gelişen İşletmeler Piyasası konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda, bankanın girişimcilik özelindeki çalışmalarına değinen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Girişimcilik ekosistemini desteklemenin, global ölçekte rekabet gücümüzün artması için büyük önem taşıdığını görüyoruz. Girişimciler, işini kurup büyütmesini sağlayacak sermayeye ve bu konuda kendisine yol gösterecek tecrübeli mentorlara ihtiyaç duyuyor. Yatırımcılar ise hızlı büyüme potansiyeline sahip yeni girişimci şirketlere yatırım yapabilmek istiyor. Borsa İstanbul’un, ülkemizin geleceği için önemli bir atılım olarak gerçekleştirdiği Özel Pazar ve Girişimcilik Platformu; girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirerek, finansman ve likidite sorunlarına çözüm sağlayacak." dedi.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz da sahip olduğu nitelikler açısından bir borsanın sıfırdan geliştirdiği dünyadaki ilk pazar olarak, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin ve yatırım ortamının geliştirilmesi ve istikrarlı bir ekonomik büyümeye katkı sağlanması amacıyla Özel Pazar’ın kurulduğunu dile getirdi. Kemal Yılmaz, "Özel Pazar’ın gerek Türkiye’de gerekse içinde bulunduğumuz bölgede özel sermaye yatırımı yapacaklar ile özel sermaye yatırımı ve finansman arayanların buluşma noktası olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda Özel Pazar, KOBİ’lerin finansman ve kurumsallaşma ihtiyacını karşılamada, büyümek için stratejik ortak ve ayrıca karlı yatırım fırsatları bulmalarında kolaylıkla kullanabilecekleri yeni bir alternatif araç olacaktır." dedi.

Özel Pazar ve Girişimcilik Platformu, potansiyeli ve büyüme eğilimi yüksek KOBİ’lere ve yükselen girişimlere, halka açılmadan büyüme sermayesi ve ortak bulma fırsatı sunuyor. Yatırımcı bulmayı ve mevcut yatırımlara likidite oluşturmayı kolaylaştıracak yeni bir pazar niteliği taşıyan platformun temel fonksiyonu; girişimcilerin projeleriyle yatırımcıların sermayesini, tecrübe ve iş bilgisini, daha kolay, hızlı ve düşük maliyetle buluşturmak oluşturuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.