Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Dün tarihi bir kayıp yaşayan borsa bugün güne yüzde 2'lik yükselişle başladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne dünkü kapanışa göre 1.430,25 puanlık yükselişle 78.413,91 puandan başladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 1,86 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi de yüzde 2,23, holding endeksi ise yüzde 1,60 oranında yükseliş kaydetti.

DİRENÇ SEVİYESİ 82.000

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak mayıs ayı reef efektif döviz kurunun ve ABD'de açıklanacak dış ticaret verilerinin piyasanın yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. Endeksin teknik olarak dünkü hızlı düşüşün ardından 200 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 77.700 puan seviyesinin üzerinde tutunması durumunda tepki alımlarının etkisinin daha da artabileceğini ifade eden analistler, yukarıda 82.000 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini kaydediyor.

BORSA DÜN TARİHİ KAYIP YAŞADI

Gezi Parkı'nda başlayıp Türkiye geneline yayılan olayların yarattığı belirsizlik dün piyasaları çok kötü vurmuştu. Borsa İstanbul'da çok uzun yıllardır görülmeyen bir düşüş yaşamış, kayıp yüzde 10'u aşmıştı. Şirketlerin piyasa değeri de 63 milyar TL erimişti. Günü yüzde 10.47 kayıpla 76 bin 983 puandan tamamlayan borsa, bu seviyede kayıpları en son 2003 yılındaki tezkere krizinde görmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.