Borçlara büyük kolaylık

Borçlara büyük kolaylık

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız, Torba Yasa ile 60 aylık taksitlendirme yapılacağını, özellikle tarımsal sulama abonelerinin borçlarını daha rahat ödemelerinin sağlanacağını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak adlandırılan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili olarak, ''Şu ana kadar 60 aylık taksitlendirme yapılmamıştı ama torba yasayla birlikte özellikle tarımsal sulama abonelerimiz kamuya olan borçlarını bu vesileyle ödeyebilecekler. Bu çok önemli bir fırsattır'' dedi. Yıldız, Konya'nın Seydişehir ilçesindeki Eti Alüminyum A.Ş. tesislerini ziyaret etti. Firmanın Genel Müdürü Mehmet Arıkan'dan firmanın tarihi, özelleştirme öncesi ve sonrası durumu hakkında bilgi alan Yıldız, yapılan sunumun ardından Eti Alüminyum A.Ş'nin özelleştirilmesiyle ilgili Seydişehir halkının düşüncesini sordu. Seydişehir Belediye Başkanı Abdülkadir Çat, firmanın Seydişehir'e çok önemli katma değer kazandırdığını belirtti. Özelleştirme sonrası çok önemli modernizasyon çalışmalarının yapıldığını ifade eden Çat, enerji maliyetleriyle ilgili teşviklerin artırılması gerektiğini söyledi. Yıldız da tesisin Konya'nın en önemli istihdam kaynaklarından bir tanesi olduğunu vurgulayarak, ''Şimdi Eti Alüminyum tesislerinin yasama, yürütme ve yargıyla da alakası var. Yürütme, üzerine düşeni yapıyor. Sizin bu konularda bir arzınız varsa ben bir Hükümet üyesi olarak alıyorum ama aynı zamanda arzınız hukukaysa bununla ilgili müracaatları ilgili yerlere yapın. Yani siz vatandaş olarak ne hissediyorsanız yapabilirsiniz. Belediye Başkanı olarak, sivil toplum örgütü olarak ne hissediyorsanız artı ve veya eksi... Nasıl Hükümet'e her türlü olumlu olumsuz eleştirileri yöneltebiliyorsak aynı şekilde hukuka olan arzınızı da yapabilmeniz lazım. Ne hissediyorsanız onu yapabilmeniz lazım. Çünkü bu Seydişehir'in geleceğiyle de alakalı bir durum'' diye konuştu. Seydişehir'in önemli bir istihdam noktası olduğunu anlatan Yıldız, firmanın yetkililerinin konuyla ilgili görüşlerini dinledi. Yıldız, daha sonra tesisleri gezerek, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'den bilgi aldı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Yıldız, çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğini, özelleştirme öncesi ve sonrasını karşılaştırma fırsatı bulduğunu söyledi. Bundan sonra tesislerle ilgili ne tür yatırımlar yapılabileceğiyle ilgili bilgi aldığını ifade eden Yıldız, enerji sektörüyle ilgili sıkıntıları değerlendirdiklerini bildirdi.
BORCUNU ÖDEYEMEYEN ÇİFTÇİYE FIRSAT    
Torba yasanın getirdiği yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, Konya, Aksaray Nevşehir, Niğde ve Karaman'da bulunan tarımsal sulama abonelerinin, yani çiftçi ve köylülerin uzun yıllardan beri borçlarını ödeyemediklerini belirtti. Şu ana kadar yapılmamış bir yapılandırma sonucunda borçların yalnızca asıllarının kaldığını, faizlerinin affedilmiş olduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti: ''Bu önemli bir gelişme. Asıl borçlarını 5 yıl içinde ödeyebilecekler. Şu ana kadar 60 aylık taksitlendirme yapılmamıştı ama torba yasayla birlikte özellikle tarımsal sulama abonelerimiz kamuya olan borçlarını bu vesileyle ödeyebilecekler. Bu çok önemli bir fırsattır. Mutlaka geriye dönük borçlarını çiftçi kardeşlerimiz ödesinler. Böyle bir yükten de kurtulmuş olsunlar.'' İkinci düzenlemenin de hükmi şahsiyet kazanmış köy içme sularıyla alakalı olduğunu dile getiren Yıldız, hem asıl borcun hem gecikme faizlerinin MEDAŞ'ın alacaklarına yazıldığını bildirdi. Taner Yıldız, daha sonra AK Parti Seydişehir İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.