Bonzai İçerken Çektirdiği Fotoğraflarını Facebook’tan Yayınlayınca Tutuklandı

Bonzai İçerken Çektirdiği Fotoğraflarını Facebook’tan Yayınlayınca Tutuklandı

Bursa’da, 15 yaşındaki D.K., bonzai kullanırken çektirdiği fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde yayınlayınca gözaltına alındı. 13 ayrı suçtan kaydı bulunan genç, çıkartıldığı mahkemece ‘uyuşturucu kullanımını özendirmek...

Bursa’da, 15 yaşındaki D.K., bonzai kullanırken çektirdiği fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde yayınlayınca gözaltına alındı. 13 ayrı suçtan kaydı bulunan genç, çıkartıldığı mahkemece ‘uyuşturucu kullanımını özendirmek ve uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlaması ile tutuklandı.

Son üç ayda 4 gencin bonzai kullanımı sonucu öldüğü şehirde, polisin ölümcül sentetik uyuşturucuya karşı mücadelesi devam ediyor. Merkez Yıldırım ilçesi Meydancık Mahallesi'nde, gece saatlerinde 12 eve eş zamanlı operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, 18 kişiyi gözaltına aldı.

Polis baskını sırasında yatağında uyuma numarası yapan 15 yaşındaki D.K.’nın, açık olan bilgisayarında ise sosyal paylaşım sitesinden paylaşılmış bonzaili fotoğraflara ulaşıldı. D.K., paylaştığı fotoğraflarda, bonzai paketlerini elinde tutarken ve uyuşturucu kullanırken görülüyor.

Çeşitli suçlardan 13 kaydı bulunan D.K., emniyetteki sorgusunun ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkemece, “Uyuşturucu kullanımını özendirmek ve uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan tutuklandı. D.K. ile birlikte adliyeye çıkartılan şüphelilerden 15'ü de tutuklandı, 3 kişi ise serbest bırakıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.