Bombalar patlıyor

Bombalar patlıyor

Yeni sezon hazırlıklarının startını veren Konyaspor, transferde de sıkı çalışıyor

Yeni sezon hazırlıklarının startını veren Konyaspor, transferde de sıkı çalışıyor. Yeşil-beyazlılar dün eski futbolcusu Fernandes Neca ve Kayserispor’un forvet oyuncusu Semih Aydilek’i renklerine bağladı.

Konyaspor’da lig hazırlıkları sürüyor. Pazartesi günü öğleden sonra tesislerde toplanan ve akşam saatlerinde de sezonun ilk çalışmasını yapan yeşil-beyazlılar, 10 Temmuz’a kadar hazırlıkları Tatlıcak tesislerinde günde çift antrenmanla sürdürecek. Kartal’da dün sabah yapılan çalışmaya, Polonya’da bulunan ve gelmesi için uçak bileti gönderilen Robak dışında tüm futbolcular katıldı. Bu arada, Robak’ın eski kulübüne olan 800 bin Euro’luk borcun tamamının ödendiği bildirildi. Yeşil beyazlı takımın, dün sabah teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde yaptığı antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Gruplar halinde yapılan koşu çalışmasıyla devam eden antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi. Dün, günün ikinci antrenmanını akşam saatlerinde top tekniğine dayalı çalışmayla sürdüren kartallar, bugün de çift antrenman yapacak.

Konyaspor’da transfer çalışmaları da yeniden hız kazandı. Daha önce Kartalspor’dan Kaya ve Ahmet Gökhan, Erciyesspor’dan Emrullah’ı transfer eden yeşil-beyazlı yöneticiler, son olarak Portekizli futbolcu João Alexandre Duarte F. Fernandes (Neca) ve Kayserispor’dan forvet oyuncusu Semih Aydilek ile kesin anlaşmaya vararak kadroya dahil etti. Neca bilindiği gibi 2007-2008 sezonunda Konyaspor’da forma giymişti. Gurbetçi futbolcu Coşkun Kayhan ile de anlaşma varan Konyaspor yönetimi, Şekerspor’dan ise, Ömer Ali, İshak, Uğur Bulut, A. Sabri Şener ve Bilal Aziz’i yeşil-beyazlı renklere bağladı. Öte yandan, Anadolu Selçukluspor’un kongresi geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Yapılan çalışmaya göre kulübün başkanlığına Fatih Yılmaz getirildi. Teknik adam olarak ise Salih Eken belirlendi. Yeşil-beyazlılar önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek görev dağılımı yapacak.

NECA VE SEMİH KONYASPOR’DA

Konyaspor bir süredir devam eden transfer görüşmeleri sonucunda 2007-2008 sezonunda Konyaspor’un formasını giyen João Alexandre Duarte F. Fernandes (NECA) ve Kayserispor’dan forvet oyuncusu Semih Aydilek ile kesin anlaşmaya vararak kadrosuna dahil etti. Futbola 1997 yılında Portekiz Ligi takımlarından Belenenses’de başlayan João Alexandre Duarte F. Fernandes (NECA), 2005 sezonuna kadar forma giydiği 143 maçta 17 gol kaydetti. Daha sonra sırasıyla Vitoria Guimares, Maritimo takımlarında oynayan NECA 2007-2008 sezonunda transfer olduğu takımımızda 31 maçta forma giyerken 8 gol attı. 2008-2009 sezonunda Ankaraspor’da oynayan João Alexandre Duarte F. Fernandes (NECA), 2010 yılından bu yana Portekiz’de Vitoria Guimares forması giydi ve 59 maçta 10 gol kaydetti.

16 Ocak 1989’da Almaya’da doğan ve futbola 1999 yılında Eintracht Frankfurt takımında başlayan yeni transferimiz Semih Aydilek, 2008 yılında İngiltere lig takımlarından Birmingham City’e transfer oldu. Daha sonra İskoç 1.Lig’inden Motherwell ve tekrar Birmingham City takımlarında forma giyen Semih Aydilek, 2009 yılında Kayserispor’a transfer oldu.  Türkiye’de U17 ve U18, Almanya’da ise U19 ve U20 Milli Takımlarında forma giyen Semih Aydilek, 1.89 cm boyunda ve forvet mevkiinde oynuyor. 

BİLAL AZİZ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Konya Torku Şekerspor’dan kadroya dahil olan 27 yaşındaki Bilal Aziz Özer, takımımızın sabah Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yaptığı günün ilk çalışmasında yer aldı. Savunmanın ve orta sahanın solunda görev yapan tecrübeli oyuncu, Türkiye’de daha önce Kayserispor formasını giydi. 1 Temmuz 1985 Lübnan/Beyrut doğumlu olan yeni transfer Bilal Aziz Özer, TSV Verden ve FC Schalke 04 II. Takımlarında futbol hayatına başladı. 2004-2006 yıllarında FC Schalke 04 II ve 2006-2008 yılları arasında Vfl Osnabrück forması giyen Bilal Aziz Özer, 2008 yılında Kayserispor’a transfer oldu. Bilal Aziz Özer, 2011-2012 sezonunun ikinci yarısında Konya Torku Şekerspor’a transfer olurken, 14’ü lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere 15 maçta forma giydi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.