Bölücü Teröristler Propaganda Yayıp Araç Yaktı

Bölücü Teröristler Propaganda Yayıp Araç Yaktı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü teröristlerin örgütün propagandasını yapıp, araç yaktığını bildirdi. Günlük faaliyetlerle ilgili bilgi veren Genelkurmay’dan yapılan açıklamada yaşananlar şöyle aktarıldı:"Bölücü terör örgütü...

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü teröristlerin örgütün propagandasını yapıp, araç yaktığını bildirdi.

Günlük faaliyetlerle ilgili bilgi veren Genelkurmay’dan yapılan açıklamada yaşananlar şöyle aktarıldı:

"Bölücü terör örgütü mensubu silahlı dört terörist, Kars Kağızman Aras Nehri üzerinde kurulu bulunan Hidro Elektrik Santrali'nde (HES) görevli iki silahlı özel güvenlik görevlisi ile iki elektrik teknisyenini HES içerisinde toplayarak örgüt propagandası yapmış ve bir şirkete ait pick-up tipi bir aracı yakarak bölgeyi terk etmişlerdir.

Mardin Dargeçit İlçesi Sümer Mahallesi mülki sınırları içerisinde, Dicle Nehri üzerine kurulan ve inşaatı devam eden Ilısu Hidro Elektrik Santrali Baraj şantiyesine ait yüksek gerilim hattı direklerine, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca, El Yapımı Patlayıcı kullanılmak sureti ile zarar verilmiştir.

Olay yerinde yapılan incelemede, elektrik direklerinden birinin devrildiği tespit edilmiştir.”

Ayrıca dün (17 Ağustos) Bingöl merkez Ilıcalar Jandarma Karakol Komutanlığınca, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı belirtildi.

Bugün sabah 07.20 sıralarında ise bölücü terör örgütü mensubu iki terörist hududun Suriye tarafından geçerek, Hudut Karakol Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu aktarıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.