Bölgesel Tohumculuk Değerlendirme Toplantısı Bursa’da Yapıldı

Bölgesel Tohumculuk Değerlendirme Toplantısı Bursa’da Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ‘Bölgesel Tohumculuk Değerlendirme Toplantısı’ Bursa'da yapıldı.Diyarbakır ve Konya'nın ardından Bursa'da da 3 üncüsü yapılan iki günlük toplantı...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ‘Bölgesel Tohumculuk Değerlendirme Toplantısı’ Bursa'da yapıldı.

Diyarbakır ve Konya'nın ardından Bursa'da da 3 üncüsü yapılan iki günlük toplantı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanlığı'ndan Alper Görmüş'ün koordinatörlüğünde yapıldı. Toplantıya Bursa'nın yanı sıra İzmir, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir ve Konya’dan alanında uzman görevliler katıldı.

25 katılımcının iştiraki ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sülün, Bursa'nın tohumculuk sektöründe de önemli bir merkez olduğuna vurgu yaparak, tohumculuk sektöründe yaşanan gelişmeleri dile getirdi.

Toplantının ilk gününde sektörel bazda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen iş ve işlemlerde uygulama birliğinin sağlanması için değerlendirmeler yapıldı.

İkinci günde ise katılımcılar Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik'in de bulunduğu toplantıda biraya geldi. Toplantının önemine vurgu yapan İl Müdürü Ömer Çelik, programın Türk tarımına yön verip, katkı sağlayacağını söyledi. Toplantının ardından Mustafakemalpaşa İlçesinde tohumluk üretimi yapılan sahalarda uygulama ve gözlem yapıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.