Bölgesel Ligde yaş karmaşası

Bölgesel Ligde yaş karmaşası

İstanbul'da toplanan TFF Amatör İşler Kurulu'nda liglerde devam eden 27+4 kuralıyla ilgili tartışmalar yaşanırken, önemli bir gelişme yaşandı.

İstanbul'da toplanan TFF Amatör İşler Kurulu'nda liglerde devam eden 27+4 kuralıyla ilgili tartışmalar yaşanırken, önemli bir gelişme yaşandı. Mevcut sistemde amatör kulüpler 27 yaş üstü istedikleri kadar futbolcuya lisans çıkarabiliyorlar ancak bunlardan ancak dördünü maç kadrosuna alabiliyorlar. Kurulun toplantısında üyelerden bir kısmı bunun kaldırılması yönünde istekte bulundu. Görüşmelerin ardından mevcut sınırlamanın 27+5 olması yönünde fikir birliği sağlanır gibi olduysa da bazı üyelerin eskisi gibi kontenjanın 30 yaş üstü olması gerektiğini savunması üzerine tartışma çıktı. Bunun üzerine konu TFF Yönetim Kurulu'na bırakıldı. TFF'nin kuralda 27+5 şeklinde güncelleme yapması bekleniyor. Amatör kuruldaki genel hava ve TFF'nin bu konudaki tavrı, sınırın yeniden 30′a çekilmesinin güç olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Futbol camiasından bazı isimler ise kuralın amacına uygun bir kural olmadığını belirterek, "Kural basit. 18 kişilik esame listesine Altyapıdan 16-21 yaş arası 6 futbolcuyu yazma zorunluluğu getirin olsun bitsin. Hem takımlar gençleşsin hem de her takım altyapısına yatırım yapmak zorunda bırakılsın" cümleleri ile yıllardır süren tartışmaya nokta koyan bir yorum getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.