Böcek İddianamesi Mahkemeye Gönderildi

Böcek İddianamesi Mahkemeye Gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak hazırlanan iddianame tamamlandı. 72 sayfadan oluşan...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak hazırlanan iddianame tamamlandı. 72 sayfadan oluşan iddianamede Başbakanlık Teftiş Kurulu, İstihbarat, TÜBİTAK ve TOBB raporlarına yer verildi.

13 kişi hakkında ‘siyasi casusluk’ ve ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlarından hazırlanan iddianame Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin dosya hakkında karar vermesi için 15 günlük süresi bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müşteki olarak belirtildiği iddianamede şüpheliler ise Hasan Palaz ile Ali Özdoğan, Serhat Demir, Sedat Zavar, Ahmet Türer, Enes Çiğci, İlker Usta, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, İbrahim Sarı, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Harun Yavuz olarak gösterildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.