BM'den Esed'e 520 milyon dolar!

BM'den Esed'e 520 milyon dolar!

Katliamı durdurması beklenen BM, tam aksine "İnsani Yardım" adı altında Esed'e maddi destek veriyor.

Esed yönetiminin yaklaşık 2 yıldan beri adeta kan gölüne çevirdiği Suriye 'deki olaylara sessiz kalan Birleşmiş Milletler, aldığı kararlarla varlığını tartışma konusu yapmaya devam ediyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Resmi kayıtlara göre bugüne kadar 6 bini çocuk olmak üzere 60 binden fazla insanın katledildiği Suriye'deki olaylara askeri müdahale planı yapamayan BM , İnsani Yardım Müdahalesi (HARP) gibi içeriği skandallarla dolu bir karara imza attı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan 53 sayfalık “İnsani Yardım Müdahalesi” başlıklı raporda, Suriye'ye yardım kararının 2012'nin Eylül ayında Esed hükümetinin müracaatı ile alındığı belirtildi. Bu kararla 1 Ocak -30 Haziran tarihleri arasında kullanılmak üzere 520 milyon dolarlık bir paranın Suriye yönetimine yardım olarak gönderilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

SURİYE HÜKÜMETİNE SAYGI GÖSTERİLECEK

Suriye'de yaşanan olaylardan etkilenen 4 milyon kişi için kullandırılacak yardımın 14 valilik tarafından dağıtılmasının planlandığı açıklandı. BM, yardımdaki önceliğin ise olaylardan direkt olarak etkilenen bir buçuk milyon Suriyeli olduğunu karara bağladı. Birleşmiş Milletlerin UNICEF, UNDP, UNRWA, UNHCR, WHO, WFP, FAO, UNMAS ve UNFPA gibi kurumlarının müdahil olacağı Suriye Kızılayı'nın da etkili olarak rol alacağı yardım dağıtımı için rapora konulan “4 milyon Suriyeli için kullandırılacak yardım Suriye hükümetine gönderilecek, yardımın dağıtımında hükümetin kararlarına saygı duyulacak” şeklindeki ibare ise akıllara durgunluk verecek cinsten.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.