BM'de İsrail büyük yenilgi aldı

BM'de İsrail büyük yenilgi aldı

BM'ye bağlı Siyasi Sorunlar ve Sömürgeciliğin Tasfiyesi Komisyonu'nun "İşgal Altındaki Golan Topraklarının Suriye'ye İadesi" konulu karar tasarısı 159'a karşı 1 oyla kabul edildi

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre oylamada sadece İsrail ret oyu verdi, ABD, Kanada ve bazı ada ülkelerinin de aralarında bulunduğu 9 üye çekimser kaldı.

Karar; İsrail’den Golan topraklarını ilhak etme kararını hemen iptal etmesini talep ederek, İsrail’in Suriye’nin işgal altındaki Golan topraklarının özelliğini ve yasal durumunu değiştirecek herhangi bir önlem, idari ve yasal icraatı geçersiz saydığını, uluslararası kanunlara ve savaş zamanında sivillerin korunmasına ilişkin Cenevre anlaşmasına aykırı olduğuna dikkat çekti. Karar, İsrail’den Golan’daki Suriyeli vatandaşlara İsrail vatandaşlığını ve kimliğini dayatmaktan vazgeçmesini ve baskıcı önlemlerini durdurmasını içeriyor.

Diğer yandan Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar El Cafer kararın onaylanmasından sonra okuduğu bildiride, kararın lehine oy kullanan ülkelere teşekkür ederek çekimser kalan ülkelerden tutumlarını gözden geçirmelerini istedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.