Bmd Temsilcileri Kazakistan’daki Yatırım Olanaklarını İnceledi

Bmd Temsilcileri Kazakistan’daki Yatırım Olanaklarını İnceledi

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) temsilcileri, Kazakistan’daki yatırım olanaklarını yerinde inceledi. BMD heyeti, Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da Kazak işadamları ile bir araya geldi. Rixos Hotel’de yapılan toplantılarda katılımcı...

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) temsilcileri, Kazakistan’daki yatırım olanaklarını yerinde inceledi. BMD heyeti, Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da Kazak işadamları ile bir araya geldi.

Rixos Hotel’de yapılan toplantılarda katılımcı firma temsilcilerine bir sunum yapan Almatı Başkonsolosu Ticaret Ateşesi Osman Elgün, Kazakistan’ın sahip olduğu 17,3 milyon nüfus, 2.724.900 kilometrekare yüz ölçümü, 220 milyar dolar GSYİH ve doğal kaynakları ile Orta Asya'da lider ülke konumunda olduğunu söyledi.

Kazakistan’ın sürekli gelişim gösterdiğine dikkat çeken Osman Elgün, ülkenin siyasi istikrarı, öngörülebilir iç ve dış politikaları, iş hayatının liberalizasyonu çabaları ile iş adamlarına fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Kazakistan’ın yabancı yatırımcı için siyasi ve ekonomik istikrar ile sosyal aktivitelerin

sağlandığı bir ülke olduğunu da sözlerine ekleyen Elgün, Almatı'nın ülke içindeki ticari konumuna özellikle vurgu yaptı.

BMD heyeti, ülkedeki temaslarına başkent Astana'da devam etmek için Almatı'dan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.