Bm, Kenya Gençliğinde Hıv Ve Aıds Oranında Artış Olduğunu Açıkladı

Bm, Kenya Gençliğinde Hıv Ve Aıds Oranında Artış Olduğunu Açıkladı

Birleşmiş Milletler, Kenya'da yapılan araştırma doğrultusunda genç nüfus arasında HIV ve AIDS oranlarında ciddi artış olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler, Kenya'da yapılan araştırma doğrultusunda genç nüfus arasında HIV ve AIDS oranlarında ciddi artış olduğunu açıkladı. Yaşı 15 ila 24 olan gençler üzerinde yapılan araştırmada, sonuçların geçtiğimiz yıla oranla yüzde 9 arttığı bildirildi.

Artışın normalin çok üstünde olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı genel sekreteri Belio Kipsang, konu ile ilgili önlemlerin alınması için tüm hükümet yetkililerini göreve çağırdı.

Başta dövme ve uyuşturucu olmak üzere birçok etken sebebin, sayının artmasına yolaçtığnı belirten Kipsang, okullarda konu ile ilgili verilen eğitimin arttırılması gerektiğini vurguladı.

En önemli problemin halkın bu konuda aldığı karşı tutum olduğunu söyleyen Kipsang, AIDS gerçeğinin red edilmesi ya da yokmuş gibi davranılmasının aslında sayıyı arttıran en büyük sebeplerden biri olduğunun da atını çizdi.

Kipsang ayrıca Kenya halkının hastalığın fark edilmesi halinde tecrit yöntemine başvurmasının da ciddi sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Buna bağlı olarak taşıyıcı ve hasta kişilerin hastalıklarını gizleyerek tedavi sürecine dahil olmamalarının da artışa en büyük sebeplerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Kenya hükümeti, 1999 yılında AIDS’i milli felaket ilan ederek, başa geçen tüm hükümetlerin bu konuyu ciddi ele almasını gerekli kılmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.