Bm Destekli Mahkeme Kızıl Kmer Rejimi Kararını Yarın Verecek

Bm Destekli Mahkeme Kızıl Kmer Rejimi Kararını Yarın Verecek

Birleşmiş Milletler savaş suçları mahkemesi sözcüsü, Kızıl Kmer Rejimi’nin 2 üst düzey lideri olan Nuon Chea ve Khieu Samphan ile ilgili kararı yarın açıklayacaklarını duyurdu.Radikal komünist rejimin hayatta kalan liderlerinden 87 yaşındaki...

Birleşmiş Milletler savaş suçları mahkemesi sözcüsü, Kızıl Kmer Rejimi’nin 2 üst düzey lideri olan Nuon Chea ve Khieu Samphan ile ilgili kararı yarın açıklayacaklarını duyurdu.

Radikal komünist rejimin hayatta kalan liderlerinden 87 yaşındaki Noun Chea ve 83 yaşındaki Khieu Samphan 1975-79 yılları arasında işkence, infaz ve aşırı çalıştırmayla yaklaşık 1,7 milyon insanın ölümünden sorumlu tutuluyor. İki lider Nisan 1975’te başkent Phnom Penh’nin bütün nüfusunu zorla göç ettirmekle insanlığa karşı suç ile de yargılanıyor.

Noun Chea ve Khieu Samphan bu suçlamaların yanında Müslüman olan etnik Çam ve Vietnam kökenlilere karşı katliam yapmakla da suçlanıyor.

BM savaş suçları mahkemesi Kızıl Kmer sanıklarının ilerleyen yaşları nedeniyle yargılama sürecini hızlandırmaya çalışıyor. Rejimin bir numarası olan Pol Pot 15 Nisan 1998’de yargılanmadan ölmüştü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.