Bizi temsil etmiyorlar!

Bizi temsil etmiyorlar!

Konya’da şubesi bulunan 16 tane meslek odası, TTB ve TMMOB tarafından yapılan Zeytin Dalı Harekatı açıklamasını kınadı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklama Konya’da şubesi bulunan meslek odalarının tepkisine neden oldu. Bu yapıların kendilerini temsil etmediğini belirten meslek odaları, yapılan açıklamaları kınayarak, Zeytin Dalı Harekatına da tam destek verdi.

AÇIKLAMAYI KINIYORUZ

Paşa Park Otelde düzenlenen basın toplantısında Konya Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, 5.Bölge Konya Eczacı Odası, Veteriner Hekimleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası Konya Şubeleri adına konuşan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Bizim kanaat ve düşüncemizin aksine, merkez birliklerimizden TTB ve TMMOB tarafından yayınlanan ve tamamen terör yuvalarını kurutma ve teröristleri bertaraf etme adına yapılan bu hareketi, kavram kargaşasına da yol açacak bir kasıtla ‘savaş’ nitelemesinde bulunarak durdurulmasını talep etmelerini anlamamız mümkün değildir” dedi.

BİZİ TEMSİL ETMİYORLAR

Bu yapıların kendilerini temsil etmediğini vurgulayan Dr. Karaca, yapılan açıklamaları katılmadıklarını ve kınadıklarını aktardı. Açıklamayı yapanların makam ve mevkilerini terk etmesi gerektiğini belirten Karaca,”Söz konusu birlik ve üst kuruluşlarımızdan beklentimiz, mesleğini ve meslektaşlarının hakkının savunmak ve ülkemizin kalkınmasına, insanımızın refahına katkıda bulunmak konusunda çalışmalar yapmasıdır” diye konuştu.

HAREKATA TAM DESTEK

Ülkemizin kuzeyinde, Irakta, Suriye’de Müslümanları katleden ve sınır güvenliğimizi de tehdit ederek terörist faaliyetlerde bulunan terör örgütlerine yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdiklerini aktaran Karaca, şunları söyledi: “Sınır illerimiziz fiilen tehdit eden saldırılara son vermek, komşumuz olan ülkelerin kuzeyinde yaşanan insani dramları da çözmeye başlangıç olması, terör örgütlerinin makul düşünen her insanın aklıyla dalga geçercesine isim değişikliği yaparak sahada aynı amaçlar doğrultusunda cirit atmaya devam etmesini önlemek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Özgür Suriye Ordusu ile başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı’nı destekliyoruz. Bu zamana kadar şahadet mertebesine ulaşan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Milletimizin bir ferdi olarak bizler de ihtiyaç olduğu zaman vatan savunmasında hemen yer alacağımızı belirtmek istiyoruz.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.