Biz yönetimde olduğumuz sürece takım burada kalacak

Biz yönetimde olduğumuz sürece takım burada kalacak

Konya Anadolu Selçukluspor’da Başkan Mehmet Günbaş, Sarıyer maçı ardından ligde kaldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, takımın Karaman’a taşınacağı yönündeki haberlere, “Biz yönetimde olduğumuz sürece bu takım burada kalacak” diyerek cevap verdi

Konya Anadolu Selçukluspor’da Başkan Mehmet Günbaş, Sarıyer maçı ardından ligde kaldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek,  takımın Karaman’a taşınacağı yönündeki haberlere, “Biz yönetimde olduğumuz sürece bu takım burada kalacak” diyerek cevap verdi.

Anadolu Selçukluspor’da keyifler yerinde. Yeşil beyazlılar Sarıyer’i 3-0 ile geçerek matematiksel olarak ligde kalmayı 1 hafta kala garantiledi. Maçın ardından yeşil beyazlıların başkanı Mehmet Günbaş ve yöneticiler kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

“DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER”

Başkan Günbaş konuşmasına ligde kaldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek başlarken, “Ligin bitimine 1 hafta kala ligde kalmayı garantiledik. Keşke bu gün başka şeyler söylüyor olaydık ama maalesef bu gün ligde kaldığımızı konuşuyoruz. Bugün sevinçliyiz. Sezona başlarken hiçbir takım küme düşeceğini hesap etmez. O şekilde ne bir yönetim olur, ne de futbolcu olur. Gelinene noktada yaşanan bazı olaylar, bazı olumsuzluklar insanı buralara getiriyor. Sezon boyunca bir sürü olumsuzlukla mücadele ettik. Sezonun bitmesine 1 hafta kala bugün mutluyuz. Takımımız bu galibiyet ile ligde kalmayı garantiledi. İnşallah gelecek yıllarda başarılarla dolu, Konyaspor’a futbolcular yetiştiren bambaşka bir Anadolu Selçukluspor olur. Bunun için çaba göstereceğiz. Bir sezon boyunca bize desteklerini gösteren siz basın mensuplarına, tribünde desteklerini esirgemeyen az da olsa taraftarımıza, Konyaspor’umuza ve Konyaspor camiasına teşekkür ederiz. En büyük teşekkürümüzü de Büyükşehir Belediyemize yapıyoruz. Tesisleri bize açtığı için. Sponssorlarımız Atiker ve Konya Şeker’e teşekkür ederiz. Ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a destekleri için teşekkür ederiz. Bu gün ligde kaldık. Biz asla aksini düşünmedik zaten. Ama bu futbol her şey olabilir. Bugün bizim istediğimiz oldu, mutluyuz.” dedi.

“ÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ”

Mehmet Günbaş, Anadolu Selçukluspor Kulübü’nün Karaman Belediyespor’a devredileceği yönündeki haberleri ise kesin bir dille yalanladı. Başkan Günbaş konuyla ilgili olarak “Bu gelişmeleri bende hayretle izliyorum. Gerçekten ben ve yönetim kurulumuz bu kulübün yönetenleri ve kulübün patronları. Birincisi profesyonel bir kulübün başka bir şehre gitmesine imkan yok. Ama maalesef bazı yazarlar bunları gazete sütunlarına taşıyorlar. Arama gereği bile duymuyorum. O arkadaşımız profesyonel bir takımın başka ilde oynayamayacağını bilse bunu gazeteye taşımazdı. Bizde hayretle takip ediyoruz. “Kulüp Karaman’a gidiyor” “Kulübü bazı iş adamları alıyor”… Arkadaşlar bu kulüp Konya’nın, kimsenin değil. Şahıslara kızgın ve kırgın olabilirsiniz ama Konya Anadolu Selçukluspor’a sahip çıkalım. Bu gün biz varız yarın başkaları olabilir. Bu kulüp biz yönetimde olduğumuz sürece Konya’nın kulübü olacak. Hiçbir il veya ilçeye bu kulübü vermeyiz. Destek olsalar da vermeyiz, olmasalar da… Herkesin içi rahat olsun, biz burada olduğumuz sürece bu kulüp hiçbir yere gidemez.” açıklamasında bulundu.  

 

Son olarak kulübün geleceği ile ilgili açıklamalarda bulunan başkan Mehmet Günbaş, “Biz yeni bir kulübüz. Bu kulübün buralara gelmesine takdir edersiniz ki hepinizin de emeği var, yaşadığı olaylar var. Profesyonel bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz. Biz şu ana kadar pilot takım olma yükümlülüğünü yerine getirmedik. Şu ana kadar ki sistem, yanlış bir sistem. Neden derseniz, Konyaspor’un her sene bizden 2-3 oyuncu alması ile biz pilot takım olmayız. Hem oyuncu yetiştireceksiniz, hem ligde kalacaksınız, hem de Konyaspor’a futbolcu vereceksiniz. Biz bu sene Konyaspor yönetimi ile oturarak bir karar aldık; bizim ve Konyaspor scout ekibi ortaklaşa çalışacak. Taranan oyunculardan genç ve yetenekli olanları Konya Anadolu Selçukluspor’a kandıracağız.  2-3 yıl oynadıktan sonra üste taşıyacağız. Öteki türlü bu kulübün ökendi imkanlarıyla bulduğu oyuncuları üste taşımak oldukça zor. Konyaaspor ile birlikte çalışarak, isimleri takıma kazandırarak, kısa sürede deil bakın en az 2-3 için kulübümüzde oynatarak Konyaspor’a taşımak istiyoruz. Gökay ışıtan, Vedat Bora, Okan Derici buna örnektir. A takımımıza giden Ömer Ali, Sabri ve Bilal Aziz burada olsa bu takım nerde olurdu. Onun için Konyaspor ile böylesi bir birlikteliğimiz olacak. Ayrıca altyapı takımlarımızı da birleştireceğiz. Bir çatı altında toplayacağız.” dedi.  

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.