Biz inandık şehir de inansın

Biz inandık şehir de inansın

Hüsnü Özkara: Konyasporluyum diyen herkesin kişisel çıkarları ve kavgaları bir kenara bırakarak mutlaka başarı için kenetlenmeleri lazım. Herkesi ama herkesi bu takıma destek olmaya davet ediyorum.

Konyaspor’un ilk yarı maçlarını ve bulunduğu konumu değerlendiren Teknik Direktör Hüsnü Özkara, yeni kurulan bir takım olmalarına rağmen başarılı bir ilk devre geçirdiklerini ve 37 puanla ligin zirvesinde yer almayı hak ettiklerini belirtirken, bu başarıda emeği geçen herkese ve başta başkan  Bahattin Karapınar olmak üzere Yönetim Kuruluna ve oyunculara teşekkür ederken, sezon sonunda Konyaspor’u layık olduğu Süper Lig’e çıkartacaklarına inandıklarını söyledi.

KONYA’NIN GÜCÜNÜ BİLİYORUM
Tüm şehir Süper Lig'den düşmenin moral bozukluğunu yaşıyor ve ortada çok büyük karamsar bir tablo vardı. Anlaşıp göreve başladıktan sonra ilk etapta transferler yapıp, sezon açılışını gerçekleştirerek Konyaspor'u kamuoyunun gündemine sunmamız gerekiyordu. Öncelikle bu ligin en önemli isimlerini transfer ettik. Yavaş yavaş takımı oluştururken Yönetim Kurulumuzda seçildi. Bahattin Karapınar başkanlığındaki yönetimimiz ile Konya'da bir araya geldik. Kendileri benimle çalışmak istediklerini belirttiler. Oturduk ve bu ligin şartlarında hedefimiz doğrultusunda kendilerine inandığımız oyuncuları renklerimize bağladık. Yaşanan sıkıntıları bilerek buraya gelen oyuncularımız büyük fedakarlıklarda bulundular. Burada göreve başlarken Konya'nın potansiyelini ve gücünü biliyordum. Şampiyon olacağımıza inanıyorduk. Bunu birinci günde ilan ettik ve sezon açılışında "Bu hedefe inanmayan bizimle burada olmasın" diye haykırdık. Bu Konya'ya ve Konyalıya olan güvenimizin en açık göstergesiydi. Bu hedefle çıkış noktamızın ardından ilk yarı sonunda gelinen noktada hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
İLK ZAMANLAR SIKINTI YAŞADIK
Takım kurulduktan sonra kamp süreci başladı. Elbette yeni kurulan takımların belirli sancılı dönemleri vardı. Uyum sorunu hazırlık maçları oynadıkça alınan sonuçlarla kendini iyice hissettirmeye başlamıştı. Oyuncuların yeni bir araya gelmesi, zorlu antrenman programları, bazı oyuncularımızın kampa sonradan katılmaları, hazırlık maçlarında ortaya kötü bir tablo çıkartırken, kamuoyunun gözü önünde bizim adımıza olumsuz bir görüntünün çıkmasına neden oldu. Ama biz hep hazırlık maçlarının lig için ölçü olmayacağını söyledik. Tek düşüncemiz lige iyi başlamaktı. Bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu görmenin ve yanılmamanın mutluluğunu ekibimle birlikte yaşıyorum. Sezona Gaziantep deplasmanında sıcak havada oynanan maçta Gaziantep temsilcisini yenerek çok iyi bir başlangıç yaptık. O dönemlerde oyundan daha ziyade sonuç önemliydi. Başarılı sonuçların alınmasının ardından tribünlerin dolacağını ve Konya şehrinin tüm dinamikleriyle harekete geçerek bize sahip çıkacağını biliyorduk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
”İç sahada oynadığımız maçlarda küçümsenemeyecek bir başarı yakaladık. 9 maçta sadece Kayseri Erciyesspor ile berabere kalarak kaybettiğimiz 2 puan var. Bunun dışındaki 8 maçımızı da kazandık. Gerçekten iyi mücadele eden, skor ne olursa olsun kazanma hırsını son düdüğe kadar bırakmayan ve maçları kazanan bir takım oluşturduk. Bu da aldığımız sonuçlara yansıdı.”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YÖNETİME TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Deplasmanlarda iki mağlubiyetimiz var. Çaykur Rizespor ve Giresunspor karşılaşmaları bizim adımıza ilk yarının en talihsiz maçları oldu diyebilirim. Sonuç olarak deplasman maçlarında da başarılı olmuş bir Konyaspor var ortada. Ama daha fazla puan alabilirdik. 37 puana sahibiz. Genel itibariyle sezonun ilk yarısında başarılı bir performans sergiledik. Bunda en büyük pay sahibi olan Başkanımız Bahattin Karapınar ve Yönetim Kurulumuza özellikle teşekkür etmemiz gerekiyor. Yönetim Kurulumuzun başarımızda olağanüstü bir gayreti var. Verilen sözlerin yerine getirilmesi, oyuncularımızın her dertleriyle ilgilenilmesi takımımızda büyük bir güven ortamının oluşmasına neden oldu.
OYUNCULARIMDAN MEMNUNUM
Kalecimiz Recep’te başarılı bir dönem geçirdi. Kurtarışlarıyla defansa ve forvete güven vermesi, tecrübesi ve kişiliğiyle takımda önemli bir yer edinirken, performansıyla da ligin en az gol yiyen kaleci oldu ve ilk yarı karmasında en değerli kaleci seçildi.Defansımızda Ömer Hacısalihoğlu çok başarılı bir ilk yarı geçirerek attığımız gollerin çoğunda yaptığı asistlerle büyük katkı sağladı. Defansımızda özellikle stoper mevkiinde Görkem-Volkan ikilisi ağırlıklı olarak başarıyla oynadılar. Zaman zaman o mevkiide Ufukhan’dan da başarılı bir şekilde faydalandık. Defansımızın ilk devredeki performansından son derece memnunum. Her geçen hafta form grafikleri de arttı. Kaue Da Silva'nın duran toplardaki üstün başarısı bilinen bir gerçekti. Bunu ilk yarı zaman zaman iyi kullandık. Ama ikinci devrede bu özelliğimizi daha da iyi kullanacağımızı düşünüyoruz. Orta sahada Abdulvahit-Mehmet Ayaz-Yusuf Kurtuluş ağırlıklı üçlü değişerek oynadı. Üçünün de performansından son derece memnunum. Kim görev alırsa alsın farketmiyor. Artık birbirlerini ve ne yapacaklarını ezberlediler. Son Altay maçında Mehmet Ayaz'ın cezalı, Abdulvahit'in sakat olması bize sıkıntı oluşturabilir diye dışarıdan görünse de Zafer Demir'in tecrübesiyle o düşünceyi çürüttük. Zafer'de iyi bir maç çıkarttı. Hücum hattında Eser Yağmur, mücadelesi ve attığı gollerle bize güç kattı. Tayfun'un yüksek toplardaki etkinliği, Poljac'ın fırsatçılığı ve golcülüğü ile Erdal’ın kritik maçlarda attığı goller hem takımımıza puanlar kazandırdı, hem de kendisine olan özgüvenini arttırdı.  Erdal’dan ikinci yarıda çok daha fazla beklentilerimiz var. Takım olarak ilk yarıda sergilenen performans bizleri son derece memnun etti" diye konuştu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Seyircimizin son maçlarda takımımıza ve bize olan güveni, desteğiyle kazandığımız son Altay maçının spor kamuoyu tarafından beğenilmesi sorumluluğumuzu daha da artırdı. Özellikle seyirci bazında sayının ikinci devrede iç sahada oynayacağımız maçlarda daha da artacağının müjdesini veriyor. İkinci yarı daha zor olacak. Ama ben inanıyorum ki birlikteliğimizi ve sıcak aile ortamımızı sezon sonuna kadar taşıyarak Konyaspor’u şampiyon yaparak hak ettiği yere taşıyacağız”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BİZİ ZOR BİR İKİNCİ YARI BEKLİYOR
İkinci yarılar her zaman zor olmuştur. Bizi de sezonun ikinci devresinde 17 zor maç bekliyor. 2002-2003 sezonunda Konyaspor'u şampiyon yaptığımızda ilk yarı 32, ikinci yarı 36 puan almıştık. Geçen sezonda Karabükspor'da göreve başladığımızda takım 17.sıradaydı. Ama ikinci yarı çok başarılı bir sezon geçrmiştik ve son hafta play-off'u kaçırmıştık. İkinci devre ilk yarıda aldığımız puanlara yakın puan alırsak Konyaspor'u şampiyonluk hedefine ulaştıracağımıza inanıyoruz. Özellikle iç sahada oynayacağımız 8 maçı kazanıp, dışarıdan alacağımız puanlar bizi şampiyon yapar. İç sahada oynayacağımız maçlara çok fazla önem veriyoruz ve seyircimiz bu maçlarda özellikle yanımızda görmek istiyoruz. İlk devrede oynadığınız maçlarda yapılan hataların telafileri vardır. Ama ligin boyu kısaldıkça yapılan hataların telafisi olmaz. O nedenle en az hatayı yaparak Konyaspor'u şampiyon yaparak hak ettiği Süper Lig'e taşımak istiyoruz. Konya'daki herkesin bu takıma destek vermesi ve sahip çıkması lazım. Nasıl bu takım küme düştüğünde dünyadaki tüm Konyalılar üzüldüyse, bu sene şampiyon olduğunda da dünyadaki tüm Konyalılar bayram edecektir. Önümüzde 17 maç var ve Mayıs ayının ilk haftasında sezon tamamlanacak. Konya'nın ve Konyalıların bu başarıya destek olması ve desteğini de devam ettirmesi şart. Biz kendilerinden fazla birşey istemiyoruz. Süper Lig'e çıkıp, Konyaspor'un geleceğini kurtarma adına bu takıma destek verilmesini arzu ediyoruz. İşin yarısını tamamlamışız. Yapılacak tek şey Konyaspor'a şampiyonluğa giden yolda destek vermek. Önümüzdeki sezondan itibaren yeni naklen yayın ihalesiyle birlikte kulüplerin gelirlerinin olağanüstü artacağı ve 3'e katlanacağı söyleniyor. Konyaspor'un düzlüğe çıkması adına, yakalanan bu ortamın ve başarının devam ettirilmesi isteniyorsa, Konyaspor'luyum diyen herkesin kişisel çıkarları ve kavgaları bir kenara bırakarak mutlaka başarı için kenetlenmeleri lazım. Herkesi ama herkesi bu takıma destek olmaya davet ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum