"'Biz Bu Çocukları Hırsızların Peşinde Koşsunlar' Diye Yetiştirdik"

"'Biz Bu Çocukları Hırsızların Peşinde Koşsunlar' Diye Yetiştirdik"

İzmir'de polis memurlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan komiser yardımcısının babası, " Hırsızların peşinde koşsunlar, onların önüne geçsinler, millete zarar veren insanların zarar vermelerini engellesinler diye, biz...

İzmir'de polis memurlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan komiser yardımcısının babası, " Hırsızların peşinde koşsunlar, onların önüne geçsinler, millete zarar veren insanların zarar vermelerini engellesinler diye, biz bu insanları yetiştirdik." dedi.

İzmir'de askeri casusluk davası ve liman işletme müdürlüğündeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili dinlemelerde görev yapan polis memurlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan polislere destek vermek için aileleri, vatandaşlar emniyet müdürlüğü önünde sabah erken saatlerde toplandı. Gözaltına alınanların bulunduğu İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası önünde toplanan vatandaşlar, açtıkları pankartlarla desteklerini sürdürdü. Vatandaşlar, "İzmir burada polisin yanında, İzmir burada devlet nerede" şeklinde sloganlar atarak, hukuksuz gözaltılara tepki gösterdi.

85 YAŞINDAKİ DEDE TORUNU İÇİN BEKLİYOR: ÇALMADIK, KÜFRETMEDİK, ÖLDÜRMEDİK BU DA GURUR

Gözaltında bulunan 29 kişiden biri olan komiser yardımcısı S.Ç.'nin ailesi de bekleyişini sürdürüyor. 85 yaşında olmasına rağmen emniyet önünde torununu destekleyen Kani Kalaç, torununun İzmir'in birçok yerinde iyi görev yaptığını belirterek, mükafatının bu olduğunu söyledi. Kalaç, "Dede olarak 85 yaşındayım, gururluyum. Çalmadık. Küfretmedik. Öldürmedik. Bu da bir gurur." şeklinde konuştu.

"BUGÜN BİZİM BAŞIMIZ DİK"

Babası Şadi Ç. ise çocuğuna haram lokma yedirmediklerini belirterek başlarının dik olduğunu söyledi. Baba Ç. şöyle konuştu: "Dün sabah geldiler. Hem evde arama yaptılar. Aramadan sonra da aldılar. Buraya getirdiler. Bizim bildiğimiz çok bir şey yok ama yazılan şeyler içerisinde usulsuz dinlemeler olduğu ifade ettiler. Ondan dolayı arama ve tutuklama yapıldığı ifade edildi, gelen arkadaşlar arasında. Başımızı öne eğecek birşey yapmadı, bu arkadaşlar. Hiç birisi, bu görevi yaparken başı öne eğecek, bir şey yapmadılar. Kanun içerisinde, hukukun içerisinde kendilerine görev ne verildiyse, onları yaptılar. Ben zannediyorum bugün de, aynı şekilde bu insanlar dışarıya çıksalar, kendilerine dense ki şu görevler yapılacak, yine aynı şeyleri yapacaklardır. Biz bu insanları zaten, bunun için yetiştirdik. Hırsızların peşinde koşsunlar, onların önüne geçsinler, millete zarar veren insanların, zarar vermelerini engellesinler. Bunun için yetiştirdik, biz bu insanları. Haram lokma yedirmedik, Elhamdülillah. Bundan sonra da şuna inanıyoruz. Kanunsuzca yapılan bu işler, kanun insanları kanunsuzca içeri alınıyorsa, inanıyoruz ki bugün bu kanun insanları kanunsuzları içeri alacaklardır. Bugün bizim başımızın dik olduğu kadar, onların da başı dik olacak mı onları da göreceğiz."

Annesi Hatice Ç.'de benzer sözleri sarf ederek, çocuklarının yanında olduklarını söyledi. Anne Ç., "Alnımız ak. Kötü hiçbir şey yapmadılar bu çocuklar. Biz çocuğumuzu iyi yetiştirdik. Onun için biz çocuğumuzun arkasındayız. Onu da Allah'a emanet ediyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.