Bitlisliler yorgunluğu Mevlana Parkında atacak

Bitlisliler yorgunluğu Mevlana Parkında atacak

Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Bitlis'e Millet Bahçesi yapıldı. Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Millet Bahçesi içinde yer alan Mevlana Parkında Bitlislilerin çay ve kahve içip yorgunluğunu atacağını söyledi

Bitlis'te çok büyük bir millet bahçesi açılıyor. Millet bahçesinin açılışının ise cuma günü yapılması planlanıyor. Konya Büyükşehir Belediyesinin de “Kardeş Şehirler” projesi kapsamında Bitlis'teki millet bahçesinin yapımına destek olduğu biliniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi sadece Konya'ya değil, farklı şehirlerdeki yatırımlara da imza atmaya devam ediyor.

bitlis.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR'DEN BİTLİS'E MİLLET BAHÇESİ DESTEĞİ

2 Ağustos 2022 yılında Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, şunları söylemişti: “Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kardeş belediye olarak birlikte yürüttüğümüz bir proje bu. İnşallah bu projeyi tamamladığımızda kanyon bölgesi seyir terasları, yürüme yolları, çocuk alanları, oturma ve piknik alanları ile etkinlik alanları olacak. Yeşile önem veriyoruz. İnsanların huzur içinde zaman geçireceği alanlar inşa ediyoruz. Bitlis’te 2 millet bahçemiz var. Bunlardan biri şehir merkezindeki dere kenarında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan, diğeri ise Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız ve yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz.”

bitlis-2-4.webp

KONYA İLE YAPIMI TAMAMLANAN PARKIN AÇILIŞINA DAVET

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Millet Bahçesi, Mevlana Parkı açılışı için Bitlis halkına davette bulundu. Başkan sosyal medya hesabından “Şehrimizin en büyük Millet Bahçesi için gün sayıyoruz. Kardeş Belediyemiz Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımını tamamladığımız Bitlis Mevlana Millet Bahçemizin açılışına tüm hemşehrilerimiz davetlidir” paylaşımını yaptı.

img-5253.png

Gençlerin spor, çocukların gönüllerince eğlenebileceği oyun gruplarına yer verilen ve vatandaşlar için ise yürüyüş yolları, aktivite parkları ve yeşil alanlarının bulunduğu Millet Bahçesinin içinde bulunan Bitlis Mevlana Parkının misafirlere hazırlandığı da belediyenin sitesinde yer aldı. Bitlislilerin Mevlana Parkında hem kitap okuyabilecekleri hem de çay-kahve içip günün yorgunluğunu atabilecekleri söylendi. Bitlis’e bir millet bahçesi kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, tüm Bitlis halkını 3 Kasım 2023 Cuma günü saat 10.30’da gerçekleştirilecekleri açılışa davet etti.

1-960x640.jpeg

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA: DESTEK OLDUK

Konya Büyükşehir Belediyesi ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Meclis kararıyla, protokol kapsamında Bitlis Millet Bahçesinin yapımına destek olunmuştur.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum