Bitlis Belediyesi'nden Halka Açık Meclis Toplantısı

Bitlis Belediyesi'nden Halka Açık Meclis Toplantısı

BDP’li Bitlis Belediyesi normalde sadece meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısını halka açık yaptı.Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda mahallelinin katıldığı meclis toplantısında kimi vatandaşlar sandalyede,...

BDP’li Bitlis Belediyesi normalde sadece meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısını halka açık yaptı.

Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda mahallelinin katıldığı meclis toplantısında kimi vatandaşlar sandalyede, kimileri yerde oturarak, kimileri ise ayakta takip etti. Toplantıda belirlenen gündem maddeleri üzerinde öneriler ve kararlar alındı. Eski cadde isimlerinin değiştirilmesi oy çoğunluğuyla kabul edilirken, bir önceki dönem AK Partili belediyeden kalan borçlar ise kalem kalem belirlenerek halka açıklandı.

BDP olarak Bitlis’te göreve geldikleri ilk günden bu yana şeffaf belediyecilik anlayışı içinde çalıştıklarını belirten Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, belediyeyi halkla iç içe ve halka birlikte yönetmeye devam edeceklerini söyledi. Halka açık bir belediyecilik yapma sözü verdiklerini ve bu kapsamda bir ilke imza atarak aylık meclis toplantılarını halka açık şekilde yaptıklarını dile getiren Başkan Olan, halka açık ve halka birlikte yönetimle Bitlis’te daha birçok başarılı işe imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran ise "Şeffaf belediyecilik anlayışıyla, çıktığımız yolda ilk kez meclis toplantısını halkımızla birlikte yaptık. Bitlis Belediyesi olarak ilkleri yaşamaktan onurlu ve gururluyuz. İnşallah bu ilklerin devamı da gelecektir." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.