Bisiklet şöleni başladı

Bisiklet şöleni başladı

Karatay 3. Düz Bisiklet Yarışları başladı. Dört hafta sürecek yarışların ilki Büyük Sinan Pazaryerinde yapıldı. Üç kategoride yapılan yarışlarda ilk 9 sırayı paylaşan sporculara çeşitli ödüller verildi

Karatay Belediyesi, Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği’nin ortaklaşa hazırladığı Karatay 3. Düz Bisiklet Yarışları dün yapılan açılış töreni ile başladı. Dört hafta sürecek yarışların ilki dün Büyük Sinan Pazaryerinde yapıldı. Yapılan organizasyona yarışmacılarla birlikte ailelerde ilgi gösterdi. Yarışlardan önce yapılan açılış törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, Bisiklet Sporunu Kalkındırma Dernek Başkanı Fatih Yılmaz eski milli sporcu Erol Küçükbakırcı, sporcular, aileler ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yarışların bu yıl 3.’sünü düzenlediklerini ve her yıl düzenleyeceklerini ifade etti. “ Karatay Belediyesi olarak düz bisiklet yarışlarının bu yıl 3. sünü yapıyoruz. Karatay daha önceleri bu spora bir çok milli sporcu kazandırmıştır. Bu sporcular olimpiyatlarda başarılı sonuçlar aldı. İnşallah bu parlak günlere tekrar dönmek istiyoruz. Bizden belediye olarak bir bisiklet takımı kurmamızı istiyorlar. Türkiye’de bisiklet sporunu yapan 180 kişi var bunların 60 tanesi Konyalı. Yani bu sayı toplamın 3’te birine tekabül ediyor. Bizde Karatay Belediyesi olarak bir takım kurduğumuz zaman bu dengeler değişir. Sporcuların hepsi Karatay’dan Konya’dan olur bu da Türkiye’deki bisiklet sporu için ne gibi etki yapar bilemiyorum. Ancak önemli olan bu spora hizmet etmek. Bu spora hizmet edenlere hizmet etmek. Konya gibi düz bir ovada bisiklet sayımız Hollanda gibi yüzölçümü neredeyse Konya ile aynı olan bir ülkenin ne kadarı? Alan aynı olmasına rağmen bisiklet sayımız yetersiz. Belediyelerimiz yeni yaptığı yollarla birlikte bisiklet yolları da yaparak bisiklet kullanımının artması için elinden geleni yapıyor. Yapmaya da devam edecek. İnşallah o parlak günlere tekrar dönüş yaparız. Tüm misafirlere tekrardan hoş geldiniz diyor ve katılımcılara başarılar diliyorum. Bu organizasyonda sadece dereceye girenlere değil tüm katılımcılara ödüllerimiz olacak.” diye konuştu.

Bisiklet Sporunu Kalkındırma Dernek Başkanı Fatih Yılmaz ise Konya’nın bisikletle anıldığını söyledi. Yılmaz: “ Bisiklet kültürü bir yerde geliştiği takdirde öncelikli olarak trafik problemi yaşanmaz. Otopark sorununa çözüm gelir. İnsanlar hem ihtiyaçlarını görürler hem de bununla birlikte spor yapmış olurlar. Bununla birlikte araçların egzoz gazından dolayı oluşan hava kirliliği azalır. Ayrıca aile ekonomisine katkı sağlar. Bu kadar önemli olan bisiklet kültürüne belediyelerimizin katkı yapmasından dolayı özellikle Karatay Belediyemize teşekkür ediyorum. Bisiklet yollarının yapımının sadece Büyükşehir Belediyesinin değil Karatay Belediyesi ve diğer belediyelerimiz tarafından da yapılmasını istiyoruz” dedi. Yılmaz tüm katılımcılara başarı dileğinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu ise Bisikletin insan sağlığı açısından büyük bir önem sahip olduğunu ve bu sporu 7’den 77’ye her bireyin rahatlıkla yapabileceğini söyledi ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’den bir bisiklet takımı kurmasını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından yarışlara geçildi. Üç kategoride yapılan yarışlarda ilk 9 sırayı paylaşan sporculara çeşitli ödüller verildi. İlk olarak 8 yaş kategorisi yarışları yapıldı. 31 sporcunun katıldığı yarışın startını Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli verdi. tek tur üzerinden yapılan yarış sonunda Hüseyin Öztürk birinci olurken, Mustafa Ateş ikinci İ. Furkan Karanfil ise üçüncü oldu. 9-12 yaş grubu kategorisinde ise 69 sporcu ilk 9 arasına girebilmek için mücadele etti. Bu yarışlar sonunda ise Hikmet Erdoğan, M. Hakan Çakıcı ve Mücahit Keleş ilk üç sırayı paylaştı. Son yarışta ise 12 yaş ve üzeri sporcular yarıştı. Bu yarışa toplam 40 sporcu katıldı. 3 tur üzerinden koşulan yarışlarda Fatih Akman birinci, Emre Tosun ikinci, Talha Sırakaya ise üçüncü oldu. Yarışlar sonunda yapılan ödül töreni ile ilk üçe giren sporculara bisiklet 4,5 ve 6. olan sporculara eşofman takımı 7,8 ve 9. olan sporculara ise kol saati hediye edildi. Ayrıca tüm katılımcılara ise futbol topu dağıtıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.