Bisiklet şehri Konya

Bisiklet şehri Konya

Konya’da yaklaşık 1 ay önce kurulan “Konya İki Teker Bisiklet Grubu”, her Çarşamba iftar sonrası bisiklet turları düzenliyor.

Konya’da yaklaşık 1 ay önce kurulan “Konya İki Teker Bisiklet Grubu”, her Çarşamba iftar sonrası bisiklet turları düzenliyor. Zafer’de başlayan bisiklet turu yaklaşık 35 kilometrelik bir parkurun ardından tekrar Zafer’de sona eriyor. Gruba ilginin yoğun olduğu belirten Konya İki Teker Bisiklet Grubu Lideri Şahin  Aktaş, “İftardan sonra yaklaşık 60 kişiyle bisiklet turu düzenliyoruz. Hedefimiz araçlardan inip bisiklete binmeyi teşvik etmek. Şu anda 60 kişiyle çıktığımız bisiklet turu inşallah ilerleyen günlerde 600’lere kadar çıkar. Konya, bisiklet şehri ve yaklaşık 240 kilometre bisiklet yolu var. Bu imkanı en iyi şekilde kullanmayız. Bisiklete binmek hem trafik akışını hızlandırıyor hem de sağlıklı. Biz her çarşamba 35 kilometrelik bir parkurda pedal çeviriyoruz. Zafer’den başlayıp Real’in oradan tekrar zafere geri dönüyoruz” dedi.

TÜM KONYA’YI BEKLİYORUZ

Sağlık İl Müdürlüğü’nde görevli memur Özlem Sarıkaya, bisiklete binmenin bir ayrıcalık olduğunu belirterek, tüm Konyalıları grublarına katılmalarını tavsiye etti. ‘Yaşasın İki Teker’ isimli Facebook’ta grublarının olduğunu kaydeden Sarıkaya, bisiklet turlarına katılmak isteyenlerin sayfayı takip ederek oradan bilgi alabileceğini ifade etti. Her geçen gün bisiklete olan ilginin arttığını ve bu tarz aktivitelerin önem kazandığını dile getiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan Meral Algin ise, “Bütün iş yoğunluğunun arasında bisikletimizi alarak turlara katılmak, güzel bir nefes alma aracı oluyor. Hayata barışmak ve Konya’nın nefesini hissetmek isteyen herkesi grubumuza bekliyoruz” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.