Bir sezona bedel

Bir sezona bedel

İlk iki sevdasının bitmemesi için bugün saat 20.00’de Karşıyaka ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak olan Konyaspor’da hedef kazanmak. Karşılaşmayı Edirne’den Özgür Yankaya yönetecek.

Bank Asya 1. ligde ikincilik mücadelesi veren Konyaspor, bugün ligde ilik 6 takım arasında yer alarak play-off maçlarına katılmayı amaçlayan Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek.. Atatürk stadındaki maç, saat 20.00’de başlayacak ve Edirne bölgesinden Özgür Yankaya düdük çalacak. Maç, D-Smart’tan naklen yayınlanacak. Yankaya’nın yardımcılıklarını ise, Erdinç Sezertam ve Muhammed Yumak yaparken, maçın dördüncü hakemi Mustafa Kürşad Filiz .Konyaspor’da, Karşıyaka maçının hazırlıkları dün Tatlıcak tesislerinde yapılan ter idmanıyla tamamlandı.. Cuma günü tesislerde kampa giren Kartal’da moral süper.. Yöneticisi, teknik adamı ve futbolcusuyla galibiyete kilitlenen Konyaspor’da, sarı kart cezalısı Zafer Demir ve Ufukhan forma giyemeyecek. Koray ve Uğur Akdemir sakat..

Karşıyaka maçını kazanarak ikincilik umutlarını son 9 haftaya taşımayı amaçlayan Konyaspor’da, futbolculara süper prim verilecek. Taraftarları tribünlere davet ederek destek isteyen Konyaspor yönetici ve teknik adamları, bu maçı kazanmaktan başka çıkar yol olmadığını, bunu gerçekleştirecek güce sahip olduklarını yinelediler.
Öte yandan, Çarşamba gününden itibaren Biletx gişelerinden 1-60 TL arasında değişen ücretlerle satışa çıkartılan biletlere ilginin oldukça yüksek olduğu kaydedildi.. Taraftarlar, biletlerini bugün de stad gişelerinden temin edebilecekler.. Konyaspor yöneticileri, kapılarda izdihama neden olmamak için taraftarların stada erken gelmelerini ve maç başlamadan önce tribünlerdeki yerlerini almalarını istediler.
Konyaspor, bugün maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Haluk- Serhat, Görkem, Volkan, Ramazan- Ömer, Mehmet Ayaz, Yusuf, Da Silva- Poljac, Eser..
KARŞIYAKA İLE BU SEZON 2. RANDEVU
Bu sezon öncesinde son olarak 1992-93 sezonunda Süper Lig'de karşı karşıya gelen Konyaspor ile Karşıyaka arasında, 4 sezonda oynanan 8 Süper Lig maçından dördünü Karşıyaka, üçünü temsilcimiz kazandı, bir mücadele ise beraberlikle sona erdi. Bank Asya 1.Lig'in ilk yarısında İzmir'de oynanan mücadele 2-2 berabere sona ermişti. Karşıyaka ile Konyaspor, 16 sezon aradan sonra ikinci randevularına bugün çıkacak. 1988-89 sezonunda oynanan ve alınan karşılıklı 1-0'lık galibiyetlerle başlayan Konyaspor-Karşıyaka rekabetinde iki takım 1991-92 sezonu haricinde 4 sezonda 8 kez karşı karşıya geldi. Oynanan maçlardan dördünü Karşıyaka, üçünü Konyaspor kazanırken, bir mücadele ise berabere sona erdi. Karşıyaka'nın 12 golüne yeşil-beyazlılar, 7 golle cevap verdi. 16 sezon sonra Bank Asya 1.Lig'de 2009-2010 sezonunun 8.haftasında İzmir'de seyircisiz olarak oynanan mücadele atılan karşılıklı gollerle 2-2 berabere sona ermişti.
KARTAL’IN YANKAYA İLE İLK MAÇI
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Karşıyaka ile bugün oynanacak Bank Asya 1.Lig 25.hafta kapanış maçında görevlendirilen Edirne Bölgesi hakemi Özgür Yankaya, ilk kez temsilcimizin bir karşılaşmasını yönetecek. Süper Lig'de 19 Aralık'ta oynanan ve 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona eren Gaziantepspor-Denizlispor karşılaşmasını, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Antalyaspor-Fenerbahçe (4-3), Ankaragücü-Galatasaray (0-0) ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor (1-1) maçlarını yöneten Özgür Yankaya yaklaşık 1 ayı geçen bir süredir maçlarda görev yapmıyordu. Özgür Yankaya'nın yardımcılıklarını Ankara'dan Erdinç Sezertam ve Trabzon'dan Muhammet Yumak yaparken, maçın dördüncü hakemi İstanbul'dan Mustafa Kürşad Filiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.