Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı 5 bin gence burs desteği sağlayacak

Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı 5 bin gence burs desteği sağlayacak

Gençlerin eğitimine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı için başvurular açıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna sahip, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojisini geliştirmesine katkı sağlamak konusunda istekli ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora dahil toplamda 5 bin gence burs desteği sağlanacak.

Bu kapsamda "Eğitim Desteği Burs Programı" ile ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere eğitim desteği sağlanması ve Milli Teknoloji Hamlesi bilinci ile daha fazla gencin vakıf projelerine dahil edilmesi hedeflendi. Programa 81 ildeki ortaokul, lise veya üniversitelerde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler başvurabilecek. Toplamda 3 bin 880 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 3 bin lira burs verilecek.

"Sen Geleceksin Burs Programı" kapsamında ise bursiyerlerin, T3 Vakfı'nın 81 ilde yürüttüğü projelere katkı sağlaması, görev bazlı proje geliştirmesi, araştırma ve süreç yönetimine destek olması amaçlandı. Türkiye genelinde tüm üniversitelerin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin başvurabileceği programla toplam 300 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 5 bin lira burs sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.