Bir Oy İçin Bin 300 Kilometre Yol Gittiler

Bir Oy İçin Bin 300 Kilometre Yol Gittiler

Cumhurbaşkanı seçimleri kapsamında İsveç’in başkenti Stockholm’deki Kista Mässan fuar alanında gerçekleştirilen oy verme işlemi dün akşam itibariyle sona erdi. Binlerce Türkiye kökenli göçmenin yaşadığı Göteborg ve Malmö gibi şehirlerde...

Cumhurbaşkanı seçimleri kapsamında İsveç’in başkenti Stockholm’deki Kista Mässan fuar alanında gerçekleştirilen oy verme işlemi dün akşam itibariyle sona erdi. Binlerce Türkiye kökenli göçmenin yaşadığı Göteborg ve Malmö gibi şehirlerde sandık kurulmaması ve bütün seçmenlerin başkent Stockholm’e gelmek zorunda bırakılması seçmenin tepkisine yol açarken, seçime katılım oranı oldukça düşük oldu.

Çok sayıda seçmen; randevu sisteminden ve zarflar şeffaf olduğu için kullandıkları oyların dışarıdan anlaşılıyor olmasından şikayet etti.

SEÇMENLER ÖFKELİ

Oy vermek için İsveç’in en güneyindeki Malmö şehrinden başkent Stockholm’e gelmek zorunda kalan seçmenlerin öfkeli oldukları gözlendi. Adını vermek istemeyen bir seçmen Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Malmö’den buraya 650 kilometre araba kullanarak geldim. Bir o kadar da geri dönüş var. Etti bin 300 kilometre. Güya yaşadığımız yerde oy kullanacaktık. Rezalet." dedi.

Birçok tanıdığının oy kullanmak istediği ancak bu mesafeyi göze alamadıkları için oy kullanamadığını belirten seçmen, "Sürekli bizim için bir şeyler yaptıklarını söylüyorlar ama neticede zararlı çıkan yine biz oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu arada seçmenin tepkisini çeken bir diğer neden İsveç’te oy kullanmanın 2 gün ile sınırlanması oldu. Danimarka gibi yüzölçümü olarak İsveç’ten çok daha küçük olan bir ülkede bile seçmenler 4 farklı gün oy kullanabildiğini belirten İsveçli seçmenler aynı imkanın kendilerine sunulmamasına tepki gösterdi.

Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre İsveç’te kayıtlı 34 bin 921 seçmen bulunmasına rağmen bunlardan sadece 811'i oy kullanmak için randevu aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.