Bir garip şüpheli

Bir garip şüpheli

Paris savcısı 'PKK'lı' dedi ama PKK'dan flaş açıklama geldi...

Savcı, “Paris cinayetlerinde Ömer Güney başşüpheli ve PKK’lı” dedi. PKK’ya yakın siteler, Güney’in Kürtler tarafından tanınmadığını hatta Türk milliyetçisi olduğunu iddia etti. Güney’in amcası ise “Ailecek PKK ile ilgimiz yok” diye konuştu

PARİS’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan ve paltosunda barut izi bulunduğu iddia edilen Ömer Güney ismini Fransız savcılığı da doğruladı. Sakine Cansız’ın olay günü şoförlüğünü yapan Güney hakkında ilginç bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Fransızca yayın yapan ActuKurde.fr adresli internet sitesindeki haberde şüpheli Güney’in Kürt kökenli olmayabileceği öne sürüldü. Haberde Güney’in Sivas Şarkışla nüfusuna kayıtlı, aşırı milliyetçi Türk bir ailenin çocuğu olduğuna işaret edildi. Suikastler nedeniyle Türkiye imalı bir dille suçlandı.

KÜRTLER TANIMIYOR

Güney’in Paris’teki Kürt çevrelerinde de fazla tanınmadığı belirtildi. Ancak aynı kaynaklar Kürt çevrelerince bilinen veya güvenilen bir kişi olmamasına rağmen Güney’in, Cansız’ı nasıl otomobille Kürdistan Enformasyon Merkezi’ne bıraktığı ve şoförlüğünü yaptığının anlaşılamadığını söyledi. Federasyon Başkanı Mehmet Ülker ise “Çok fazla bir tanışıklığım yok. Derneğe gelen giden biri ancak çok fazla tanımıyorum. Derneğin yürüyüşlerine ve etkinliklerine katılıyordu. Başka da bir ilişkisi yoktu” dedi.

ŞÜPHELİ MİSAFİR

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan diğer kişinin Yüksel A. olduğu ve Güney’in, olay yerine çok yakın olan Saint Denis’deki evinde misafir olarak kaldığı belirlendi. Güney’in ifadesinde çelişkiler bulunduğu, olay günü ne yaptığıyla ilgili sorulara cevap verirken 46 dakikalık süreyi açıklayamadığı söyleniyor. Güney’in birçok kez eylemlerde yer aldığı ve gözaltına alındığı biliniyor. Diğer yandan olay yerinde yapılan incelemelerde mermi kovanlarının üzerinde bulunan DNA ve Güney’in parkasında bulunan barut izinin laboratuvar incelemesinin sürdüğü belirtildi.

AŞIRI MİLLİYETÇİ KÜRT DEĞİL

Güney’in anne ve babasının ayrı olduğu iddia edilirken PKK yanlısı internet siteleri Kürt olmadığını yazdı. ANF, ailesinin aşırı milliyetçi olduğunu, Paris’teki Kürt toplumunda tanınan biri olmadığını yazdı.

FRANSIZ SAVCI:‘BAŞŞÜPHELİ GÜNEY 2 YILDIR PKK ÜYESİ’

PARİS Cumhuriyet Savcısı François Molins, dün akşam yerel saat 18.00’de basın toplantısı düzenledi. Molins, cinayetin saat 12.11 ila 12.56 arasında işlendiğini belirterek, başşüphelinin, 2 yıldır PKK üyesi olan, 16 Nisan 1982 Sivas Şarkışla doğumlu Ömer Güney olduğunu açıkladı. Sakine Cansız ile en son görüşen kişi olan Güney’in haricinde suikastte işbirliği yapan başka isimler bulunma ihtimalini de gözardı etmediklerini belirten savcı, Güney'i “terör örgütü ve organize suç şebekesine bağlı suikast girişimine liderlik yapmak” suçuyla mahkemeye sevk ettiklerini ifade etti. Molins özetle şu bilgileri verdi:

4. SU BARDAĞI: Cinayetin işlendiği odada bulunan 4. su bardağı ve kurbanların direnç göstermemesi katilin tanıdık olma ihtimalini güçlendirdi.

CANSIZ’IN ŞOFÖRÜ: Güney, Sakine Cansız'ın şoförü ve Paris'teki seyahatlerinde kendisine eşlik eden yardımcısıydı.

TOPLAM 10 MERMİ: Fidan Doğan’a 4, Cansız’a 3 ve Leyla Söylemez’e 3 mermi isabet etti. Bir silah var ve yarı otomatik bir 7.65.

BERABER GELDİ: Güney, Sakine Cansız ile cinayetin işlendiği binaya 11.29’da geldi ve 11.49’da ayrıldı.

İKİNCİ GELİŞ: Güney binaya ikinci kez 12.11’de geldi ve 12.56’da ayrıldı.

OTOPSİ DOĞRULADI: Otopsi sonucunda cinayetlerin 12.43-13.21 civarında işlendiğinin belirlendi. Bu da Güney’in binaya ikinci gelişiyle çakışıyor.

CANSIZ ADINA PARA ÇEKTİ: Güney cinayetten bir gün önce Cansız adına 1000 Euro çekti. Üstünde 930 Euro bulundu.

İTİRAF YOK: İlk ifadesinde yalan beyanda bulunduğunu kabul etti. Ancak, görüntülerin montaj olduğunu ileri sürerek cinayetleri itiraf etmedi.

ÇANTADA BARUT İZİ: Güney’e ait bir çantada barut izine rastlandı.

TUTUKLAMA İSTENDİ: Bu gerekçelerden dolayı Ömer Güney’i cinayetlerin baş şüphelisi olarak kabul edildi ve tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. Savcı Molins, medyanın karşısına polis müdürleri Christian Flaesh (solda) ve Christian Lothion (sağda) ile çıktı.

Güvenlik kamerası yalanladı

ŞÜPHELİ Güney, ilk ifadesinde Cansız’ı olay yerine bıraktığını, hiç beklemeden bölgeden uzaklaştığını söyledi. Ancak kamera kayıtları Güney’in yalan söylediğini ortaya çıkardı. Güney cinayetlerin işlendiği saatte binaya geliyor ve yaklaşık bir saat kaldıktan sonra dışarı çıkıyor. France TV internet sitesinde yer alan haberde, Güney’in zaman konusunda yanlış bilgiler verdiğini itiraf ettiği ancak cinayetle ilgili suçlamaları reddettiği belirtildi. Haberde, olayı soruşturan müfettişlerin, cinayetlerin nedeni konusunda örgüt için hesaplaşmadan çok kişisel nedenler üzerinde durduğu öğrenildi. Zanlının 7.65 mm tabanca kullanması da bu yöndeki şüpheleri güçlendiriyor. Güney Paris’te son dönemde yapılan tüm PKK gösterilerine katılmış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.