Bir aylık bütçe maratonu bu tarihte başlıyor

Bir aylık bütçe maratonu bu tarihte başlıyor

2023 yılına ait bütçe, 21 Ekim Cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na geliyor. Hükümet, Cuma günü bütçenin detaylarını duyurmasıyla bir aylık takvim işleyecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2023 yılı bütçe maratonu başlıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 21 Ekim Cuma günü, bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler 26 Ekim’de yapılacak. 2023 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşme takvimi belli oldu.

MÜZAKERELER 1 AY SÜRECEK 

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının komisyondaki müzakereleri yaklaşık bir ay sürecek. Bütçe görüşmelerine, 21 Ekim Cuma günü saat 15.00’te komisyonda yapılacak sunumla başlanacak. Bütçe sunumunun ardından komisyon üyelerinin hazırlıkları için komisyon çalışmalarına 5 gün ara verilecek. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 26 Ekim Çarşamba günü bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler yapılacak. Bakanlık ve kurumların 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri, 25 Kasım Cuma günü tamamlanacak. 2023 yılı bütçesi, Aralık ayında da TBMM Genel Kurulu’na gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.