Binlerce Türk sokağa indi

Binlerce Türk sokağa indi

Fransadaki 230 Türk derneğinin katılacağı Türk vatandaşlarının inkâr yasasını protesto gösterisi için oylamanın başlamasından 2,5 saat kadar önce Türk vatandaşları toplanmaya başladı.

Türk bayraklarıyla gösteriye gelen protestocular, hep birlikte İstiklal Marşı’nı söyledikten sonra sloganlarla yasayı protesto ettiler.

Fransa’daki Türk derneklerinin koordinatör sözcüsü Hikmet Türk yaptığı açıklamada, “İnsan haklarının doğduğu bir ülkede, Descartes’ın dediği gibi ‘düşünüyorum, varım’ dediği bir ülkede bu yasayla bizim ağzımız bağlanmak isteniyor. Hâlbuki 2001’de bu yasayı geçirdiler. Fransa’da yaşayan Türkleri etkilemek için Sayın Sarkozy bu yasayı geçirmek istiyor ama bu yasak geçmeyecek inşallah. Belki şu an Ermenilerin 200–300 bin oyu var ama 5 sene sonra bizim 600 bin oyumuz olacak. Eğer bugün burada bu yasa geçerse senatonun önünde bugün 20 isek 200 bin olacağız. Bugün bunu göstermek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Belçika, Hollanda ve Almanya’dan da otobüsle protestocuların geleceğini belirten Türk, “Şu ana kadar 30’a yakın otobüs geldi ve gelmeye devam ediyor. Şu an meydanda 3 bin, 4 bin kişiyi aştık; hala insanlar gelmeye devam ediyor” dedi.

Türk, her derneğin kendi korumasını sağladığını belirterek “Yabancı kişileri içimize almayacağız. İnşallah herhangi bir olaya meyil vermeden, yüzümüzün akıyla bu işi halledeceğiz” ifadesini kullandı.

Bugünkü protesto gösterilerine 5 bin kişinin katılması bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.