Bill Clinton: Global Bir İşsizlik Sorunu Var

Bill Clinton: Global Bir İşsizlik Sorunu Var

Amerika eski Başkanı Bill Clinton, Güney Afrika’nın idari başkenti Pretoria’da düzenlenen ‘yarını kucakla’ temalı programda Afrikalılarla söyleşiye katıldı.

Amerika eski Başkanı Bill Clinton, Güney Afrika’nın idari başkenti Pretoria’da düzenlenen ‘yarını kucakla’ temalı programda Afrikalılarla söyleşiye katıldı. Modaretörlüğünü kızı Chelsea’nın yaptığı gecede Clinton, “Global bir işsizlik sorunu var.” tespitinde bulundu.

Kurucusu olduğu Clinton Vakfı yetkilileri ve Chelsea ile Malawi, Zambiya, Tanzanya, Ruanda ve Güney Afrika ziyaretine çıkan Clinton konuşmalarında, HIV testi, içme suyu arıtımı ve eğitimin öneminden bahsetti.

Afrikalılarla neşeli anlar geçiren Clinton, genç bir katılımcının, "IMF, Dünya Bankası gibi finansal sistemler zengin ve fakir arasında uçurum yaratıyor? Shell, BP, Standard Oil gibi çokuluslu şirketler bizi sömürüyor. Bir sürü vakıf var ama gözle görülür bir faydaları yok bize. Clinton Vakfı’nın Afrika’da genetik olarak insan ırkının ıslahı bilimi olan ojenike yatırım yapan Rockefeller Vakfı’dan ne farkı var?" sorusu ile biraz gerildi. Clinton öfkesini dile getiren öğrenciye, "Ojenik yatırımı yapmıyorum. Bizim bütün projelerimiz yerel hükümetler tarafından onaylı. Git dediklerinde gideriz. Ayrıca finans sistemi konusunda eleştirilerinizde haklılık payınız var." şeklinde cevap verdi.

Güney Afrika gezisine Salı günü Port Elizabeth’ten başlayan Clinton ailesi, vakfın sağlık projeleri ile Coco Cola’nın Global Clinton Girişimi’ni ziyaret ettikten sonra ülkeden ayrılacaklar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.