‘bilişim Ve It Güvenliği Konularında Kurumlar, Kanunlar, Yöntemler Değişmeli’

‘bilişim Ve It Güvenliği Konularında Kurumlar, Kanunlar, Yöntemler Değişmeli’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, “Türkiye’de bilişim ve IT güvenliği konularında devlet kurumlarının, kanunların değişmesi gerekiyor; yöntemlerin değiştirilmesi gerekiyor.”...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, “Türkiye’de bilişim ve IT güvenliği konularında devlet kurumlarının, kanunların değişmesi gerekiyor; yöntemlerin değiştirilmesi gerekiyor.” dedi.

Hannover CEBIT‘ın tanıtım toplantısında söz alan Özeren, Türkiye’de pek çok bilişim ve IT şirketinin bulunduğuna; güvenliğin öneminin arttığına işaret etti. CEBIT’a da değinen Özeren, fuarda önemli fikirlerin hayat bulacağını ifade etti.

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Doğan Ufuk Güneş, fuarın Türkiye’nin ihracatına katkı yapacağını vurguladı. Güneş, “Yazılım sektörünü büyütmemiz gerekiyor. Dünya yazılım sektörünün büyüklüğü 4,5 trilyon dolar. Türkiye’de bu rakam 1,7 milyar dolar. Yani daha almamız gereken aşama çok.” ifadelerini kullandı. Güneş ayrıca sektörün kalifiye eleman sorunuyla karşı karşıya olduğundan yakındı.

CEBIT’IN ANA TEMASI D!CONOMY, PARTNER ÜLKESİ ÇİN

Hannover CEBIT’ın 2015 ana teması ‘d!conomy’, partner ülkesi Çin olarak belirlendi. Şirketlerin bir araya geleceği fuara NATO Güvenlik Sorunları Bölümü Genel Sekreter Yardımcısı Jamie Shea, Trend Micro Teknolojiden Sorumlu Başkanı Raimund Genes ile Huawei’ye yakında yönetici olacak Lida Yan gibi önemli isimler iştirak edecek.

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, CEBIT’ın büyüdüğünü, büyüyeceğini kaydetti. Şu an Hannover-Almanya (CEBIT), Sydney-Avustralya (CEBIT Australia), İstanbul-Türkiye (CEBIT Bilişim Eurasia) ve Porto Alegre-Brezilya'da (BITS) tertip edilen etkinliklere Kasım ayında CEBIT India’nın ekleneceğini duyurdu. CEBIT India’nın Bengaluru-Hindistan’da yapılacağını bildirdi.

Deutsche Messe Sözcüsü Gabriele Dörries ise CEBIT’e 2015’te 2014’e göre daha çok firmanın ve sektör aktörünün katılacağına temas etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.