Bilişim sektörüne indirim müjdesi

Bilişim sektörüne indirim müjdesi

Bilişim sektöründeki Ar-Ge faaliyetlerinin teşvik edilmesi amacıyla Piyasa Gözetim Laboratuvarı ücretleri yarıya indirildi..

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojiyi geliştirmek için laboratuvar ücretlerini yarıya indirdiklerini belirterek, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'na göre başta cep telefonu ve sabit telefon cihazları olmak üzere elektronik haberleşmeye yönelik bütün cihazların standartlara uygun olup olmadığının denetiminin BTK tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bu denetimlerin Kurum bünyesindeki ileri teknolojiyle donatılmış olan Piyasa Gözetim Laboratuvarı'nda yapıldığını vurgulayan Acarer, şöyle konuştu:

''Türkiye'de bu alanda tek olma özelliğine sahip olan laboratuvarımızdan kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları yararlanıyor. Gelişmiş bir teknolojik altyapıya sahip olan laboratuvarımız talep eden kişi ve kuruluşlar tarafından test çalışmaları için de kullanılabiliyor. Ayrıca Piyasa Gözetim Laboratuvarında çalışan alanlarında yetkin uzmanlarımızla eğitim ve danışmanlık hizmetleri de veriyoruz.''

YÜZDE 50 İNDİRİM

Türkiye'de elektronik haberleşme sektöründe Ar-Ge çalışmalarını teşvik etmek ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla laboratuvar ücretlerinde indirim yaptıklarını açıklayan Acarer, laboratuvarın bölümlerinin test çalışmaları için yüzde 50 daha ucuza kiralanabileceğini kaydetti.

Acarer, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinde de yüzde 50 indirime gidildiğini açıkladı.

Ar-Ge çalışması yapan kuruluşlar, geliştirdikleri teknolojik ürünlerin teknik standartlara ve ürün güvenliğine uygun olup almadığına ilişkin testlerini BTK Piyasa Gözetim Laboratuvarında bundan sonra daha uygun fiyatlarla yaptırabilecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.