“Bildiriler yazmak ve yaslar tutmaktan bıktık”

“Bildiriler yazmak ve yaslar tutmaktan bıktık”

Konya Barosu, İstanbul’da öldürülen avukat ve Konya’da görev başındayken katledilen doktor ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Mustafa Aladağ, “Öfkemiz tarif edilemez. Avukatların ve doktorların sistematik şekilde hedef gösterilmesini reddediyoruz”

İstanbul’da meslektaşının, bürosunda görev başında, avukatı anlaşmazlığın tarafı olarak gören çağ dışı bir zihniyet tarafından katledildiğini belirten Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ Dün İstanbul’da bir meslektaşımız; bürosunda görevi başında, avukatı anlaşmazlığın tarafı gören çağ dışı bir zihniyet tarafından katledildi. Öfkemiz ve kederimiz tarif edilemez. Avukatların, doktorların veya başkaca meslek mensuplarının sürekli ve sistematik bir biçimde hedef gösterilmesini ret ediyoruz. Bu ve benzeri gerekçelerle gerçekleşen avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan ötede, bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da anlatmaktadır. Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin “ölümü göze alarak” sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da, o toplumun bir kesimi için utançtır. Artık bildiriler yazmak ve yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkûmiyetleri acımızı hafifletmiyor artık... Her bir avukat ölümünün bir “toplumsal ders” olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği... Savunma olmazsa, “yargılama olmaz” diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafi olmazsa, bu katil zanlısını da “bir avukat” savunacak.

KONYALI ŞEHİDİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Pençe Kilit Harekatı’nda Konyalı Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca’nın şehit düştüğünü belirten Aladağ, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

HUKUKİ SÜRECİN TAKİPCİSİ OLACAĞIZ

İstanbul’daki avukat öldürülmesi olayının hukuk sürecin takipçisi olacaklarını belirten Aladağ, “Dün yine, Konya Şehir Hastanesi’nde görev başında aynı zihniyetin ürünü olan menfur bir saldırı sonucu katledilen sağlık çalışanı Doktor Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık çalışanlarına başsağlığı

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.