Beyşehirliler Plaza Camii’nin temeli atıldı

Beyşehirliler Plaza Camii’nin temeli atıldı

Hayırsever işadamı Yaşar Yapıcı tarafından yaptırılacak olan Beyşehirliler Plaza Camii’nin temeli atıldı.

Karatay ilçesinde KTO Karatay Üniversitesi, Adalet Sarayı ve Adalet Parkı’nın yakınlarında yapılacak olan caminin temel atma törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, hayırsever işadamı Yaşar Yapıcı ve çok sayıda davetli katıldı.
Beyşehirliler Plaza Camii’nin temel atma töreninde konuşan hayırsever işadamı Yaşar Yapıcı, bölgede yapılan yatırımların ardından bir ibadethane açığı doğduğunu ve bu açığı kapatmak için böyle hayırlı bir hizmete imza atmak istediklerini belirtti. Cami inşaatının başlamasında ‘Yalnız Allah’a ve ahiret gününe inananlar Allah’ın mescitlerini tamir ve inşa ederler’ ayetinin etkili olduğunu söyleyen Yaşar Yapıcı, “Beyşehirliler Demir Çelik olarak inşallah bundan sonra da benzeri hizmetlere devam etmek istiyoruz. Bize bu camiyi ve böyle hayırlı işleri yapma kudretini veren yüce Rabbimize hamd ediyoruz” diye konuştu.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, hayırlı bir günde hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, Karatay ilçesi sınırlarında taş üstüne taş koyanın elinden tutacaklarını ifade etti. 2009 yılında temeli atılan bin 200 kişi kapasiteli Karatay Camii’nin kısmen hizmete açıldığını fakat yeterli olmadığını söyleyen Hançerli, “Bin 600 kişi kapasiteli Beyşehirliler Plaza Camii’nin tamamlanması ile bölgemizde ibadethane eksikliği de giderilmiş olacak. Camimizin en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesini umut ediyoruz” diye konuştu.
İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ise Allah’ın insanı ilk yarattığı günden bu yana kendi haline bırakmadığını, insanlara yön versin diye kutsal kitapları ve peygamberleri gönderdiğini dile getirerek, “Peygamberlerimiz, insanların toplu olarak yapılması için mabetler inşa edilmesini sağlamışlar. Mabetler, medeniyetin ayrılmaz bir parçasıdır ve bu nedenle insanlarla birlikte var olmuştur. Camiler, bütün inananların bir çatı altında toplayan mukaddes mekanlardır. Bu yüzden dinimiz cami yapımlarına büyük önem vermiştir” dedi. Özbuğday da temeli atılan caminin hayırlı olmasını diledi. Açılış konuşmalarının ardından yapılan dua ile caminin temeli atıldı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.