Beyşehir’de yat turu bir başka güzel

Beyşehir’de yat turu bir başka güzel

Günbatımı, balığı, manzarası gibi sayısız güzelliğe sahip olan Beyşehir Gölünde yat ile adalar turuna yoğun ilgi gösteriliyor.

Göl içerisinde bulunan 33 adanın büyük bölümüne yat turu düzenlediklerini ifade eden Eşrefoğlu Yat Turizmi sahibi Ahmet Bülbül, yat ili ada turlarına ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Bülbül 5 yıl önce Beyşehir’de böylesine bir hizmeti ilk olarak kendilerinin hayata geçirdiğini ifade ederek, “Yaklaşık beş yıldır bu işi yapıyoruz, şu an geçen yıllara göre ilgi biraz daha fazla. Bunun yanı sıra biraz eksiklerimiz var onları tamamlamamız lazım. En başta tanıtım eksikliğimiz var. Eğer zamanında daha iyi tanıtabilseydik şu an müşteri potansiyeli daha fazla olurdu. Beyşehir tabi ki tanınan bir yer ama yat turları yeterince tanıtılmamıştı” dedi.Firma olarak gerek Beyşehir turizmini gerek yat turu hizmetlerini internet yolu ile tanıttıklarını da dile getiren Bülbül, “Beyşehir de yat turlarına katılanlar en çok yaklaşık bir buçuk saat süren Yılanlı Ada turumuza ilgi gösteriyorlar. Beyşehir Gölü’nde 33 tane adamız var, hepsine fazla talep var ama oralar çok uzak olduğu için gitme şansımız olmuyor. Bu tür adalara günlük turlarımız var, yani sabah gidip akşam dönüyoruz. Yakın adalara ise her iki saatte bir turlarımız var,  adada yaklaşık on beş dakika geziyoruz.  Ama tabi ki günlük turlar daha eğlenceli oluyor. Önce biz bu işin tutacağından emin değildik ama taşın altına elimizi koymak zorundaydık sonunda da başardık. Allaha şükür alnımızın akıyla çıktık bu işten” diye konuştu.
Kendilerinin deniz sahillerinde olduğu gibi sürekli işlerinin olmadığını da belirten Ahmet Bülbül, “İşlerimizi her geçen gün geliştiriyoruz. Sadece yat ile ada turu değil diğer su sporlarını da Beyşehir’e kazandırdık. Bunların başında Jet Sky, gondol, kuğu, deniz bisikletleri gibi değişik spor aletleri geliyor. Beyşehir’de bu işi yapacaksak mutlaka yeniliklere açık olmamız gerekir. Aksi halde gelen misafirlerimizin isteklerine cevap veremezsin. Bizlerde bunun bilincinde her türlü imkanımızı seferber ediyoruz. Biz sahil kesimi gibi 11 ay çalışamıyoruz, ancak 4-5 ay çalışabiliyoruz. Kışın ise maalesef iş olmadığından boş kalıyoruz. Nisan’ın 20’sinde başlayan işlerimiz Ekim sonuna kadar gidiyor. Daha sonra tamamen kapatıyoruz. Ancak ne olursa olsun Beyşehir’e kazandırdığımız bu hizmeti bırakmaya niyetimiz yok. Elbette 4–5 aylık bir çalışma bütün yılın masrafını karşılamıyor ama bu işe girdik bırakmak gibi bir niyetimiz olamaz” dedi.
Maddi olarak sıkıntılarının olduğunu da dile getiren Bülbül, “Mesela geçen yıl su çekilmesi vardı, turlara çıkamıyorduk. Geçen yıl bu vakitler iş yoktu ama Allah’a şükür bu yıl daha iyi. Bu yıl yağışlarla biriken sularla inşallah önümüzdeki yıllardan umutluyuz. Beyşehir’in kendi halkı turlara ilgi gösterse de dışarıdan gelen misafirler daha fazla ilgililer. Gölün dışarıdan izlenmesiyle üzerinde gezerek, çay içerek, o temiz havasını almak daha başkadır. Beyşehir’in yollarının düzeltilmesi de bu konuda önem kazanıyor. Yollarımız düzelse Konya’dan gelen misafir bize yeter, Konyalı da böyle yerler arıyor. Beyşehir şu an kapalı bir kutu gibi ama yollarının yapılması, kısaltılması Beyşehir’e büyük ölçüde kazanç sağlayacak. Mesela Antalya’ya giden birinin Beyşehir e uğraması, yolunun bir miktar kısalması Beyşehir in kaderini değiştirir.  Fiyatlar oldukça ucuz. Bir bisikletin yarım saatlik turu 3 lira. Jet sky ise hızlı olan 10 dakikası 50 lira, yavaş olan ise 10 dakikası 10 lira. Ayrıca kürekle gitmek isteyenler için küçük teknelerimiz var. Küçük gruplar için ufak yatlarımız var. Buraya gelen vatandaşlarımızı mümkün olduğunca gezdirmeden göndermiyoruz. Çünkü biz buraya Antalya sahili havasını getirdik” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.