Beyşehir’de Amatör Spor Haftası yoğunluğu

Beyşehir’de Amatör Spor Haftası yoğunluğu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli sportif aktiviteler gerçekleştiriliyor.

İlçe Kaymakamlığı ve Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından müşterek olarak organize edilen program kapsamında, kurumlar arası voleybol müsabakalarının ardından ilçe merkezinde bugün de amatör bisiklet yarışları ve tekvando gösterileri düzenlendi. Bisiklet yarışlarından önce Kaymakam Muzaffer Başıbüyük ve Belediye Başkanı Murat Özaltun, kısa süreli bisiklete binerek gösteri yaptı.

KURUMLAR ARASI TURNUVALAR DÜZENLENİYOR 

Kaymakam Başıbüyük, yaptığı konuşmada, amatör sporun önemine dikkat çekti. Bu münasebetle ilçede haftanın kutlanması, sporcu potansiyelinin gün yüzüne çıkartılması, onlara sporun farkındalığının anlatılması için bir kısım etkinlikler yapıldığına vurgu yapan Başıbüyük, "Bunlar arasında kurumlararası voleybol müsabakaları, bisiklet yarışı, tekvandocularımızın gösterisi gerçekleşiyor şu anda" dedi.

AMATÖR SPOR VE SPORCUYA ÖNEM VERİYORUZ

Belediye Başkanı Özaltun ise, 13-19 Ekim tarihleri arasındaki günlerin her yıl amatör spor haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, Beyşehir’de de amatör spora ve sporculara verdikleri önemin ortada olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin öncülüğünün spordan geçtiğini konuşmasında vurgulayan Özaltun, genç nesillere sporu sevdirmenin önemine dikkat çekti. Gelecekte çocukları başarılı olma, iyi yerlerde görme adına sporu sevdirmenin çok önemli olduğunu dile getiren Özaltun, “Spor da işte doğuştan başlıyor. Çocuklarımız ilk yürümeye başladığı andan itibaren artık amatör ruhla spor yapmasının geliştirilmesi gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.