Beyoğlu'nda 'Rabia' Yürüyüşü

Beyoğlu'nda 'Rabia' Yürüyüşü

Mısır’daki Rabia Meydanı’nda darbeyi protesto edenlere yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler, Beyoğlu’nda düzenlenen yürüyüşle anıldı. Eylemde, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Sisi’ye destek verenler kınandı. ABD ve İsrail aleyhine...

Mısır’daki Rabia Meydanı’nda darbeyi protesto edenlere yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler, Beyoğlu’nda düzenlenen yürüyüşle anıldı. Eylemde, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Sisi’ye destek verenler kınandı. ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Beyoğlu Tünel Meydanı’nda toplanan eylemciler, uzun kortej eşliğinde Galatasaray’a doğru yürüyüşe geçti. Çocukların da katıldığı eylemde göstericiler, ‘Katil Sisi, Katil Amerika’, ‘Dünya mazlumlarına selam’ yazılı pankart ve döviz taşıdı. Eylemciler, yürüyüş sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Suriye Devlet Başkanı Esed, İsrail ve Çin’i protesto etti.

Galatasaray Lisesi önüne kadar gelen eylemciler adına burada bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Genç Memur Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Yılmaz, “Hürriyete sınırsızca aşık Esmaların, Rabia Meydanı’ndaki özgürlük ve demokrasi nidaları, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misiniz? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının, kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin? Mısır’da darbeci Sisi’nin Suriye’de cani Esed’in Gazze’de katil İsrail’in, Doğu Türkistan’da vahşi Çin’in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin?” diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. 14 Ağustos, Muhammedi bedenleri vahşet ve işkenceyle tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimlerin Halep’te, Şengal’de, Telafer’de, dünyanın çeşitli yerlerinde, farklı dinlere, farklı mezheplere, farklı milletlere mensup mazlumlara zulüm ederek insanlığı katleden zalimlerin kabus günüdür.” diye konuştu.

Bu arada, eyleme katılan bazı Mısırlı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Arapça açıklama yaptı.

Basın açıklamasının ardından eylemciler lise önünden ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.