Beyhekim’e ilgi lazım

Beyhekim’e ilgi lazım

Tam teşekküllü hastane olma yolunda ilerleyen Beyhekim Devlet Hastanesinde fiziki imkân ve konfor özel sağlık kuruluşlarını aratmıyor. Hastane hem vatandaşların ilgisini, hem de ulaşım sorununun çözümünü bekliyor

SIRA YOĞUN BAKIM VE ULAŞIM SORUNUNDA

Temmuz 2007’de hasta kabulüne başlayan Beyhekim Devlet Hastanesi’nde Dr. Gökhan Darılmaz’ın başhekimliğe atanmasının ardından eksikler birer birer tamamlanıyor. 15 Kasım’da Acil Servis’in hizmete başladığı hastanelerde aralık ayında da yataklı tedavi başladı ve ameliyathaneler devreye sokuldu. Hastanenin temel ihtiyacı yoğun bakım ile ilgili ihtiyaçların karşılanması ve ulaşım sorunun çözülmesi.

 

HASTALAR TEK KİŞİLİK ODALARDA KALIYOR

Beyhekim Devlet Hastanesi, yakın gelecekte Konya’nın en önemli ve iddialı sağlık merkezlerinden birisi olmaya aday. Beyhekim Devlet Hastanesi’nde yataklı tedavi gören hastalar, tek kişilik odalarda özel hastaneleri aratmayan bir konforla kalıyor. Fiziki altyapı ve donanım açısından tüm ihtiyaçların düşünüldüğü hastaneye, hasta giriş kaydı kiosklar(dokunmatik ekranlar) üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor.

 

POLİKLİNİKLERE İLGİ ARTIYOR

Başhekim Dr. Gökhan Darılmaz, hastanede yeni atamalarla birlikte uzman doktor sayısının 51’e ulaştığını, tüm branşlarda hizmet verildiğini, ancak yardımcı sağlık personeli ihtiyacının bulunduğunu söyledi. Ameliyatların başladığını ve Acil Servis’te 45 günlük zaman diliminde 2 bin 200 hastaya bakıldığını kaydeden Dr. Darılmaz, “4 ay önce polikliniklerde günlük 150-200 hastaya bakılırken şimdi 500’lü rakamlara ulaştık” dedi.

Sağlıkta bir başarı öyküsü

 

Acil Servis ve ameliyathanelerin hizmete girmesiyle tam teşekküllü hastane olma yolunda ilerleyen Beyhekim Devlet Hastanesi’nde hizmet kalitesi özel hastaneleri aratmıyor

 

İnşaatı yaklaşık 15 yıllık bir süre içerisinde tamamlanan, Temmuz 2007’de hasta kabulüne başlayan Beyhekim Devlet Hastanesi, tam teşekküllü hastane olma yolunda ilerliyor. 15 Temmuz 2009’da Hadim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gökhan Darılmaz’ın Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanmasıyla hastanede hızlı bir değişim süreci başladı. Başhekim Darılmaz’ın göreve başladığı günlerde 2009 sonuna kadar hastanenin polikliniklerinin eksiklerini giderme, acil servisi hizmete açma ve ameliyathaneleri hizmete açma hedefine yoğun bir çalışma temposunun ardından ulaşıldı.

HASTALAR TEK KİŞİLİK ODALARDA

Temizliği, nezihliği ve personelinin güler yüzü ile dikkat çeken Beyhekim Devlet Hastanesi, yakın gelecekte Konya’nın en önemli ve iddialı sağlık merkezlerinden birisi olmaya aday. Beyhekim Devlet Hastanesi’nde yataklı tedavi gören hastalar, tek kişilik odalarda özel hastaneleri aratmayan bir konforla kalıyor. Fiziki altyapı ve donanım açısından tüm ihtiyaçların düşünüldüğü hastaneye, hasta giriş kaydı kiosklar(dokunmatik ekranlar) üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor. Yakın gelecekte hasta yoğunluğunun artacağı hesaba katılarak Beyhekim’deki kiosk sayısı 2’den 8’e çıkartılmış.

POLİKLİNİKLERE İLGİ ARTIYOR

Göreve geldiğinden itibaren ekip arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarını anlatan Başhekim Dr. Gökhan Darılmaz, cihaz alım ve tefrişat ihalelerini tamamladıklarını, sterilizasyon ünitesini kurduklarını kaydetti. Hastanede yeni atamalarla birlikte uzman doktor sayısının 51’e ulaştığını, 10 pratisyen hekimin de görev yaptığını kaydeden Dr. Gökhan Darılmaz, şunları söyledi: “Hemen her dalda uzman hekimimiz var. Bazı dallarda 2-3 uzman hekimimiz hizmet veriyor. Yeni atanan hastane müdür yardımcılarımız göreve başladı. Böylece idari kadro tamamlanmış oldu. 16 Kasım’da hizmete açtığımız Acil Servis’in eksikleri tamamlandı. Acil Servis’te 45 günlük zaman diliminde 2 bin 200 hastaya bakıldı. Eksiklerin tamamlanmaya başlaması ile birlikte polikliniklerimize de rağbet arttı. Son 4 ayda polikliniklerimizde 21 bin hasta muayene oldu. 4 ay önce polikliniklerde günlük 150-200 hastaya bakılırken şimdi 500’lü rakamlara ulaştık. Eksiklerin tamamlanmasıyla 4 haneli rakamlara ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Yılsonuna doğru yataklı tedavi hizmeti de vermeye, ameliyathanelerimizin eksiklerinin giderilmeye başlanması ile birlikte lokal ameliyatlar yapmaya başladık. 15 günde 58 hastaya yataklı tedavi hizmeti verildi, 15 hastaya da lokal ameliyat yapıldı. Yeni göreve başlayan uzman hekimlerin ilgili dallarında tıbbi malzeme-cihaz eksikliğinin tamamlanması ve ameliyathanelerin tam olarak hizmete girmesi ile birlikte yoğun bakım ünitesi de faaliyete başlayacak. Ayrıca hizmet alım ihaleleri ve yeni açılacak olan nükleer tıp bölümünün ihtiyaçları şu anki öncelikli sorunlarımız. 2009 yılında tamamlanamayan eksiklerimiz için Sağlık Bakanlığının ödenek tahsis etme sözü var, ocak ayında bu ödeneğin aktarılmasını bekliyoruz.”

YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ İHTİYACI

Hastanede hemşire, ebe, sağlık teknisyeni gibi branşları oluşturan yardımcı sağlık personeli sıkıntısına da dikkat çeken Başhekim Dr. Gökha Darılmaz, “Hastanemizde ihtiyaç duyduğumuz yardımcı sağlık personelinin ancak 3’te 1’i var. Biz bu eksikleri 3 aylık bir zaman dilimi içerisinde bitireceğimizi düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Dr. Gökhan Darılmaz, şöyle devam etti: “3 ay sonra Konya halkı; çok daha nezih bir ortamda hiç sıra beklemeden hiçbir sorun yaşamadan tedavilerini olabilecektir. Hastanemize teknolojinin son aşamasında bütün aletler, yeni malzemeler alındı. Özellikle Bosna Hersek, Cumhuriyet, Aydınlıkevler bölgelerinde ikamet eden vatandaşlarımızı kendilerine yakın bir bölgede hizmet veren hastanemize bekliyoruz. Vatandaşlarımız uzman hekimlerin göreve başladığını, burada rahatlıkla tedavi olabileceklerini bilmiyor. Hastanemiz tüm birimleriyle hizmete hazırdır. Hastalarımızın gelmesi durumunda artık hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır. İnsanlarımızı buraya bekliyoruz.”

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Beyhekim Devlet Hastanesi’ne ulaşım sıkıntısının hastanenin en önemli sorunu olduğunu aktaran Başhekim Dr. Gökhan Darılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nden ve Minibüsçüler Odası’nın bu alanda uygulamaya koyacağı çözümleri beklediklerini ifade etti.

“Asıl olan sayıdan ziyade nitelikli, kaliteli hizmet sunmak” diyen Dr. Gökhan Darılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlarımızın bize bu fırsatı vermelerini bekliyoruz.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum